Щоб кар’єра була блискучою

Випускники Республіканського кадетського корпусу ім. ясновельможного князя Г. О. Потьомкіна-Таврійського МВС ПМР одержали довгоочікувані атестати. Документ про освіту видали вихованцям військового навчального закладу. Учнів та командно-викладацький склад привітав особисто Президент Придністров’я Вадим Красносельський. На урочистостях були присутні міністр внутрішніх справ ПМР Руслан Мова, Голова Верховної Ради республіки Олександр Коршунов, а також глава держадміністрації м. Бендери Роман Іванченко.

На плацу – 35 кадетів. Усі в парадному обмундируванні, виглядають, як справжні орли. Зі святом останнього дзвоника випускників кадетського корпусу привітав особисто Президент Вадим Красносельський, а у відповідь пролунало дзвінке потрійне «УРА!». І хоча юнаки радісно вигукують, цього дня у них були змішані почуття, адже вони прощаються з улюбленим навчальним закладом, який заклав основи їхнього морального виховання. Батьки кадетів, у свою чергу, не приховують і гордості, і хвилювання за своїх синів, тому що впевнені: в кадетському корпусі виростили гідних людей. З цим згоден і Глава держави: «Викладачі та командири, з якими ви сьогодні попрощаєтеся, багато зробили для того, щоб виховати кожного з вас патріотом, гідним громадянином ПМР. У кадетському корпусі не ставиться мета, щоб ви неодмінно стали співробітниками Міністерства внутрішніх справ. Усе залежить від вашого особистого бажання. Найголовніше, що ви виховуєтеся в нашій державі й маєте все необхідне. Ідіть своїм життям і не бійтеся труднощів».

З 35 випускників більша частина продовжить своє навчання в Тираспольському юридичному інституті МВС ПМР. Хтось із них стане слідчим, хтось – оперативним співробітником, криміналістом, але кожен випускник піде своїм шляхом. До речі, випускників кадетського корпусу зараховують до ТЮІ без вступних іспитів. «Саме тут вас навчили найголовнішого: вибирати в житті правильні орієнтири, завжди досягати поставлених цілей і бути надійними друзями. Честь і хвала тим, хто продовжить цей складний та тернистий шлях – служіння Батьківщині», – зазначив у своєму зверненні міністр внутрішніх справ ПМР Руслан Мова.

Після урочистої лінійки – традиційні обряди: прощання з прапором Республіканського кадетського корпусу, а потім у ході стройового маршу випускники запускають у повітря монети – щоб кар’єра була такою ж блискучою.

Марія   КРАВЕЦЬ.