Осінній бал для іменинників

У веселу театралізовану виставу вилилось свято Осіннього балу та Дня осіннього іменинника в Бендерському дитячому будинку для дітей-сиріт та дітей, залишених без опікування батьків. У гості до малюків завітали давні друзі: спонсори, студенти Придністровського державного університету імені Т. Г. Шевченка, представники фабричного колективу взуттєвої фірми «Флоаре», ветерани-вихователі.

Осінній бал розпочався піснями і танцями маленьких артистів, діти натхненно читали вірші, відгадували загадки, залюбки брали активну участь у  музичних номерах з елементами гри. У самий розпал вистави до дітей завітала її величність Мати-Осінь. А незабаром на сцені з’явилися і казкові герої: бізнес-леді баба Яга разом з Кикиморою лісовою. Поява на святі осінніх казкових персонажів ще більше розвеселила дітей. А коли в імпровізованому лісі пішов дощ, діти, не роздумуючи, радісно сховалися під неосяжною парасолькою Матері-Осені. Осінній дощик тривав недовго. Несподівано виглянуло сонце. У веселому танці хлопчики та дівчатка спритно перестрибували лісові калюжі і знову співали пісень та декламували вірші.

По закінченні театралізованої вистави до дітей і присутніх звернулася заступник директора з виховної роботи О. М. Желяскова. Олена Миколаївна щиро подякувала спонсорам за подарунки і запросила на сцену одинадцятьох дітей-іменинників. Слідом на сцену в’їхав возик з великим святковим осіннім тортом, який традиційно для іменинників приготували студенти Придністровського державного університету. З непідкупною радістю діти задули свічки. Наостанок всі присутні взяли участь у фотосесії.

Кондрат   ПАНЧИНА.