Люди в білих халатах

Третя неділя червня – знаменний день для медичних працівників, які відзначають своє професійне свято. Воно бере свій початок з 1980 року. Як правило, на урочистому святкуванні кращих фахівців вшановують високими нагородами. Міністр охорони здоров’я ПМР Олексій Цуркан напередодні привітав усіх медиків республіки, а декого – особисто. Глава відомства завітав і до Бендер.

Усі професії – від людей, і тільки три – від Бога: учитель, суддя та лікар. Зі словами великого давньо-грецького філософа Сократа важко не погодитися. Адже дійсно, за наше життя відповідають люди в білих халатах, й тому бути хорошим лікарем – справжнє покликання.

Для багатьох бендерських лікарів будній день напередодні їхнього професійного свята видався незвичайним. Замість білих халатів медики одягнені в нарядні костюми та сукні. В актовій залі одного з підприємств Бендер зібралися лікарі, медсестри, санітари – всі ті, чиє життя пов’язане з неоціненною і благородною справою порятунку людських життів.

У медичних установах Бендер працює 3 000 фахівців. На урочистих зборах міністр охорони здоров’я ПМР Олексій Цуркан зазначив, що на сьогодні керівництво країни приділяє особливу увагу медицині. Так, зокрема тільки в Бендерах, завдяки програмі капвкладень, відремонтують 32 лікарні та поліклініки. Крім того, планується закупівля 13 нових машин «швидкої допомоги». «Ми почали відновлювати медицину, паралельно придбавається обладнання та медтехніка. Цього року ми також плануємо закупити набір урологічного обладнання, для Центру матері та дитини – устаткування для виходжування недоношених дітей. З цілої низки намічених  завдань передбачається поліпшення оснащення високотехнологічною медичною технікою», – зазначив Олексій Цуркан. У свою чергу, глава Бендерської держадміністрації Роман Іванченко додав, що в рамках реалізації муніципальних програм у дитячій і центральній міських лікарнях з’являться нові автомобільні парковки. Ці новини співробітники лікувальних установ зустріли з радістю – адже це справжній подарунок не тільки для медицини міста, а й республіки в цілому.

Напередодні професійного свята на адресу медиків Бендер лунали найщиріші слова подяки, а кращих фахівців відзначили нагородами та почесними званнями.

Ярина   ДОРОВОЛЬСЬКА.