Порука за збереження здоров’я і життя людей

День медичного працівника в Придністров’ї відзначається щорічно в третю неділю червня. Напередодні професійного свята в Рибницькому Палаці культури вітання приймали медичні працівники міста і району.

Святкового настрою заходу додало виконання танцювальним колективом Рибницького ПК запального молдавського танцю.

Першим привітав колег головний лікар Центральної районної лікарні Володимир Іващенко: «Цього року з нами разом зустрічають свято і стоматологічна поліклініка, і санепідемстанція. І це правильно, оскільки свято медичного працівника не ділиться за спеціальностями. Сьогодні підбивається невеликий підсумок нашої роботи – чого ми досягли, що нам ще належить зробити. Медицина на сьогодні активно розвивається, для медпрацівників створюються комфортні умови для трудової діяльності. Уперше в республіці амбулаторна служба повністю переведена на IP-обслуговування, незабаром на таке ж обслуговування перейде і стаціонарне відділення.

Нове обладнання згруповане у два діагностичні відділення: поліклінічне та стаціонарне. Це було зроблено для того, щоб не перевозити пацієнтів з одного підрозділу в інший і мати можливість своєчасно поставити діагноз. І хочу зазначити, що тепер за якістю діагностування захворювань ми не відстаємо від нашої столиці та сусідніх держав».

На святі був присутній заступник міністра охорони здоров’я Євген Кузьмін. Він зачитав вітальний адрес міністра охорони здоров’я Олексія Цуркана, від себе особисто привітав медпрацівників із професійним святом і зазначив: «На плечі кожного лікаря щодня лягає величезна відповідальність. Це, насамперед, порука за збереження здоров’я і життя людей. Така висока місія вимагає глибоких знань і максимальної самовіддачі, постійного вдосконалення своїх професійних навичок». Євген Вікторович вручив винуватцям урочистостей державні та відомчі нагороди. Медаллю «За трудову доблесть» був нагороджений лікар-терапевт районної лікарні Вадим Панца, а сестра-господиня стоматологічної поліклініки Марія Бурмістр – медаллю «За відзнаку в праці». Почесним званням «Заслужений лікар Придністровської Молдавської Республіки» був відзначений завідувач діагностичного відділення Андрій Дудник.

Заступник глави держадміністрації Юрій Молдовський та голова міськради народних депутатів Вадим Лозовський вручили Почесні грамоти та Листи подяки кращим медичним працівникам: провізору Аллі Чебан, лікарю-стоматологу-терапевту Ігорю Мокряку, медсестрі травматологічного відділення Олесі Зубковій. Лунали зі сцени й слова особливої поваги та подяки на адресу ветеранів Рибницької системи охорони здоров’я. Галину Булаєву, Василя Скурту, Валентину Смирнову та інших заслужених фахівців назвали золотим фондом лікарні.

По завершенні урочистої частини творчі колективи міста порадували нагороджених і всіх присутніх на святі своїми талановитими виступами.

Сергій   МИНАЄВ.