Усе у твоїх руках, випускнику

Подорож у доросле життя в долі кожної людини починається з випускного вечора, з першого свідоцтва про освіту. Минулого тижня урочисті заходи, присвячені закінченню школи, відбулися у всіх містах республіки. Не стала винятком і столиця Придністров’я, де 20 червня о 8-й годині вечора розпочався традиційний щорічний парад випускників під девізом «Усе у твоїх руках!».

Понад 700 уже дорослих майбутніх фахівців пройшлися центром міста на знак прощання з дитинством. Юнаки – в елегантних костюмах, дівчата – в бальних платтях. Саме так закінчувалася їхня юна пора, а попереду – нові шляхи, перешкоди, щасливі моменти й труднощі.

Усіх присутніх на площі зі святом привітав заступник Голови Уряду ПМР, міністр охорони здоров’я Олексій Цуркан: «Якщо навіть щось вийшло не так, як хотілося, ні в якому разі не сумуйте. Життя так влаштоване, що воно завжди дає другий шанс. І у вас завжди буде час, щоб стати ще кращими. Тому я хочу побажати вам завжди бути ідейними, ініціативними, ніколи не сумніватися в собі, вірити у своє майбутнє та удачу».

До привітання приєднався і глава міста Тирасполя Олег Довгопол: «Не вірте нікому, хто скаже вам, що в житті може щось не вийти. Прислухайтеся до своїх батьків, друзів, знайомих, але приймайте рішення самі. Тільки ви знаєте, чого ви хочете від цього життя. І де б ви не були – за кордоном чи в межах нашої республіки – пам’ятайте, що ви – тираспольчани».

Випускний вечір був сповнений справжніх неприкритих емоцій, адже для кожної дитини, яка закінчила школу, це останнє шкільне свято. На очах у багатьох тремтіли сльози, а в руках – повітряні кульки: «Цей день мене дуже хвилює. Сьогодні, можна сказати, закінчилося моє дитинство. Чесно кажучи, зараз якось навіть не віриться, але я розумію що далі потрібно робити серйозні рішучі кроки в самостійне життя. Плани на майбутнє вже, звичайно, є. Ще з малих років я мрію стати медиком. У своїх силах упевнена, у мене все вийде», – поділилася випускниця Оксана Сеньчук.

Центральною площею в колоні пройшли й найкращі випускники 2019 року – золоті та срібні медалісти. Цього року їх 88. Шлях до нагороди, як зазначають хлопці та дівчата, був нелегким. Складні іспити, довгі часи за підготовкою до занять та довгоочікуваний результат привели до «перемоги» й випускника Андрія Шевченка. Своїми враженнями він поділився з кореспондентом нашої газети: «Всі одинадцять років я намагався стати кращим, адже завжди розумів – для того, щоб бути гарним фахівцем та гідною людиною, потрібно багато працювати. Тому досить великі навантаження мені знайомі з дитинства. Дехто думає, що медалісти завжди щось вчать та присвячують себе  тільки навчанню, а на власні інтереси часу не вистачає. Але в цьому і є секрет: чим більше намагаєшся зробити, чим міцніше тримаєш дисципліну, тим кращий виходить результат, тому я встигав робити все, що мене цікавило».

На урочистому заході окремо відзначили й випускників, які є гордістю спортивного, культурного та творчого життя столиці – переможців різноманітних олімпіад, конкурсів та естафет. Дехто з них мріє продовжувати розвивати свої здібності й у дорослому житті.

Тетяна   БУКІНА.