Допоки пам’ять в серці не згасає

22 червня о 4-й годині ранку в місті Григоріополі було світло від сотень запалених свічок в руках вдячних нащадків великого покоління переможців.

До меморіалу «Скорботної матері» прийшла молодь, представники трудових колективів, громадськість на чолі з головою Ради народних депутатів Григоріопольського району та міста Григоріополя Андрієм Ковтуном, в. о. глави держадміністрації Григоріопольського району та міста Григоріополя Інесою Студинською та заступником глави Валерієм Дмитрієвим.

78 років тому розпочався відлік довгих і важких 1418 днів і ночей Великої Вітчизняної війни. У найперший її день народ зробив свій вибір: бути в хвилину небезпеки зі своєю Вітчизною, стояти за неї на смерть. І він вистояв, виборов право жити вільно на рідній землі. Ми повинні вшановувати пам’ять усіх тих, хто загинув у боях, кого замучили в концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною, щоб не потрапила в рабство завойовників.

У присутніх на мітингу в руках були живі квіти та лампадки. На центральному місці площі облаштували для свічок підставку, виготовлену у формі цифр 1418. Лунали вірші, промови, сльози печалі та скорботи бриніли на очах людей – кожен згадував своїх рідних та близьких.

Ранкова червнева акція «Свічка пам’яті» стає традиційною та більш масовою, бо вона символізує єдність небайдужих людських сердець, які через багато років приходять вклонитися могилам своїх героїв-переможців.

Світлана   КОНДРОВА.