Патріотичному вихованню – особлива увага

У Слободзеї відбулася зустріч глави держадміністрації району і міста В. Тищенка з курсантами й кадетами Слободзейского району, що навчаються у воєнізованих організаціях освіти ПМР.

У заході взяли участь учні Республіканського кадетського корпусу та Суворовського училища, курсанти Військового інституту та Тираспольського юридичного інституту. Поспілкуватися зі студентами й учнями прибули заступник глави з соціальних питань І. Шведул, начальник РУНО С. Гарага, захисники ПМР, воїни-інтернаціоналісти, голови громадських організацій.

Розпочалася зустріч на Меморіалі Слави, адже менш ніж через півтора місяця республіка відзначатиме ювілейну історичну дату – 75 років від початку Яссько-Кишинівської операції – ще одного переломного моменту в ході Великої Вітчизняної війни. Директор історичного музею В. Чебан розповіла юнакам про історію району і про створення Меморіалу Слави, де завжди пануватиме особлива атмосфера й дух патріотизму.

Василь Васильович зазначив, що такі зустрічі стають традиційними. Керівництво республіки приділяє особливу увагу патріотичному вихованню молодого покоління, яке з честю і гідністю продовжує традиції предків. «Вам є на кого рівнятися. Гідний слід залишили після себе попередні покоління слободзейців. А ви – наша гордість, наша надія і наша опора, продовжувачі їхніх славних справ», – зазначив глава держадміністрації.

Після покладання квітів на гранітні плити Меморіалу Слави спілкування з молодими людьми – допитливими та цілеспрямованими – продовжилося в неформальній обстановці у кабінеті глави держадміністрації району.

Заступник начальника Управління народної освіти В. Скиценко запропонувала учням і майбутнім офіцерам відповісти на запитання про Батьківщину, обов’язок  і честь. Юності й молодості завжди властиві бажання бути корисними своїй країні, а також максималізм, пошук відповідей на складні запитання (у тому числі, поставлені на зустрічі),  на які відверто відповідали глава району і всі присутні представники влади.

Анатолій   ГАЇНА.