«Ромашкове щастя» в Бендерській фортеці

Великим фестивалем відзначили День сім’ї, любові та вірності в Бендерах. Святкова програма розгорнулася напередодні в парку імені Олександра Невського. На заходи прибули представники влади разом зі своїми сім’ями: Голова Верховної Ради Олександр Коршунов, заступник Голови Уряду – міністр охорони здоров’я Олексій Цуркан і глава держадміністрації м. Бендери Роман Іванченко.

«Ромашкове щастя» – назву фестивалю обрано не випадково, саме ця прекрасна квітка символізує свято Дня сім’ї, любові та вірності. І не дивно, що весь парк ім. Олександра Невського був укритий ромашками.

День пам’яті святих Петра та Февронії, покровителів сім’ї та шлюбу, розпочався з молебня в храмі святого благовірного князя Олександра Невського, після чого основні події розгорнулися в парку. Так, на головній сцені відбулася церемонія вшанування сімейних пар – молодят, «срібних» і «золотих» ювілярів, багатодітних сімей і тих, хто виховує прийомних дітей. «Особливі слова подяки хочу висловити багатодітним сім’ям, тим, хто виховує прийомних дітей. Це великий труд, це величезна відповідальність, але в той же час це і велике щастя», – зазначив у своєму урочистому зверненні глава державної адміністрації м. Бендери Роман Іванченко.

Фестиваль «Ромашкове щастя» об’єднав сотні придністровських сімей. Центральна алея парку перетворилася на справжню алею пошани: на величезних ромашках були розміщені фотографії сімей. «Це знак поваги до тих, хто своїм сімейним життям показує приклад молодому поколінню та іншим сім’ям», – зазначив начальник Управління культури Бендер В’ячеслав Долгодворов.

Святкова програма була підготовлена таким чином, що розвагу до душі змогли знайти всі –
від малого до старого. Парк ім. Олександра Невського розділили на кілька частин, кожна з яких представляла відповідну тематичну локацію. Наприклад, для татусів організували силові конкурси, а в зоні для мам провели майстер-класи з йоги, прийомів макіяжу та краси, свої поради давали також і психологи. Взяли до уваги інтереси й найменших гостей свята – для дітей також організували майстер-класи, змагання, конкурси та вікторини, де кожен зміг проявити свій талант. Крім того, цього дня всі охочі могли скуштувати величезного сімейного пирога, який символічно складався з семи великих частин. Розважальна програма тривала до пізнього вечора, а завершився фестиваль показом художньої стрічки «Формула кохання».

Марія    КРАВЕЦЬ.