Сучасні медичні умови – для кожного придністровця

У Республіканській клінічній лікарні (РКЛ) відбулося урочисте відкриття приймального відділення після реконструкції. Його оснастили новим медичним обладнанням, з допомогою якого за короткий час можна поставити точний діагноз або госпіталізувати хворого.

Відкрив оновлене приймальне відділення Президент ПМР Вадим Красносельський. За його словами, на сьогодні по всій республіці одночасно будуються, ремонтуються та реконструюються близько півсотні об’єктів медичного профілю. У РКЛ роботи виконані за програмою Фонду капітальних вкладень, з якого виділили понад 3,5 млн рублів. «Реалізація цієї загальнореспубліканської програми – приклад соціальної відповідальності держави», – зазначив Вадим Красносельський.

Республіканська клінічна лікарня – це найбільший лікувально-профілактичний заклад республіки. Будівля перебуває в експлуатації з 1957 року, тож останнім часом вона вже не відповідала ніяким санітарним нормам. Багатопрофільна лікарня надає екстрену медичну допомогу цілодобово, за рік до приймального відділення звертаються понад 25 тисяч осіб, багато з них залишаються незадоволеними наявними умовами. Тому напередодні ювілейної 85-ї річниці РКЛ оновили її приймальне відділення.

Головний лікар медичної установи Володимир Пелін подякував керівництву країни за пильну увагу до галузі охорони здоров’я і наголосив: «Ми впевнені, що, завдяки створеним умовам, якість надання медичної допомоги населенню значно покращиться».

Роботи на об’єкті тривали близько року, тепер у просторому приміщенні обладнано хол і три приймальні кабінети, у кожному з яких установлено автоматичні двері, а для того, щоб їх відкрити, потрібно піднести руку до спеціального пристрою – датчика. У разі збою в енергосистемі або відключення електроенергії передбачена спеціальна батарея, заряду якої вистачить на те, щоб двері відчинилися. Продумано кілька входів і окремий заїзд для машин швидкої допомоги. Цілодобово працює лабораторія, оснащена сучасним обладнанням, яке дуже швидко видає точні результати аналізів. На ці цілі витратили 730 тисяч рублів, також закуплено нові меблі й інвентар.

За словами Володимира Пеліна, на сьогодні готова тільки половина приймального відділення. Друга частина будівлі, де розташовані всі функціональні служби, буде відремонтована до кінця року. Планується оновлення травматологічного пункту, операційної зали та оглядових кімнат. Крім того, у 2020 році в РКЛ відкриють новий корпус, у якому розмістяться відділення гнійної хірургії, пульмонології, ендокринології та щелепно-лицьової хірургії.

Глава держави подякував представникам будівельної галузі республіки: «Ваша відповідальність і професіоналізм сприяють втіленню в життя важливих для кожного придністровця проектів». Президент нагородив медалями та грамотами керівництво і кращих працівників будівельних організацій.

До приймального відділення можна цілодобово телефонувати за номером: 0 (533) 2-38-76, але краще будьте здорові!

Анастасія   КАЛІОН.
Фото прес-служби Президента