Нове житло – військовим та бюджетникам

Ініціатива Президента Вадима Краcносельського про запуск програми доступного житла для працівників бюджетної галузі дала перші плоди. У Тирасполі в експлуатацію здали багатоквартирний житловий будинок кооперативу «Полюс», і присвятили цю подію до Дня створення Збройних сил ПМР.

Довгий час у столиці за адресою Бендерська, 23 розташовувалися дві сірі бетонні «коробки» – довгобуди. Зведення житла було заморожене на десятки років. І вже сьогодні ми бачимо результати першого успішного досвіду реалізації проекту доступного житла. Спадок, який залишився Тирасполю від Радянського Союзу, з бетонних корпусів багатоквартирного житлового будинку перетворився в сучасну десятиповерхову будівлю.

«З житла починається все й сім’я також. Я дуже хочу, щоб цей будинок був сповнений щастя, дитячого сміху, щоб він був зручним для проживання. Ще рік тому недобудовані об’єкти псували навколишній пейзаж. Багато хто думав про те, як би їх знести, розібрати, й ніхто не замислювався над тим, а як би їх упорядкувати, довести до ладу, щоб дати людям житло. Я радий, що в мене знайшлися однодумці, які загорілися цією ідеєю. Минув рік, і ми здаємо перший будинок. Я вважаю, що це правильний шлях. Інакше ми не втримаємо наших дітей, коли вони підростуть, тут, у Придністров’ї. Якщо є бажання, обов’язково все вийде, головне – працювати. Я хочу висловити подяку всім, хто бере участь у цих вагомих соціальних проектах, хто будує житло для людей», – наголосив Вадим Красносельський.

10 поверхів, два під’їзди й 80 квартир – більшу частину з них отримали військовослужбовці Міноборони, а також співробітники інших відомств – охорони здоров’я, держбезпеки та освіти. «Сьогодні найщасливіший день для моєї родини й кожної сім’ї цього чудового будинку. Тепер у нас є власне житло й не потрібно турбуватися про постійні переїзди з однієї тимчасової квартири в іншу. Ще кілька років тому, ми, навіть, уявити не могли, що пересічний бюджетник зможе придбати собі житло. Сподіваємося, що на нашому місці будуть ще тисячі придністровських сімей», – зазначила новосел, підполковник Збройних сил Ірина Зубарєва.

Деякі щасливі володарі квартир уже почали ремонт у своїх квартирах, які з «сірого варіанту» поступово набувають належного вигляду. У всіх квартирах залиті підлоги, проведена каналізація, водопостачання, світло та інші комунікації. Тут передбачена система автономного опалення, що зручно для власника, він сам зможе регулювати тепло у своїй квартирі.

Після традиційної процедури перерізання червоної стрічки, Президент ПМР Вадим Красносельський, Міністр оборони генерал-майор Олег Обручков і мешканці будинку оглянули житло, а також відвідали новий спортивний майданчик, подарований Президентом новим жителям будівлі.

У рамках президентської програми ключі від нових квартир вручать і в інших містах республіки.

Віра   МАКОВА.
Фото прес-служби Президента