Про материнство – з перших вуст

Напередодні Дня матері відбулася неофіційна зустріч глави держадміністрації
м. Тирасполя Олега Довгопола з матерями-героїнями. У невимушеній, доброзичливій атмосфері, за чашкою чаю обмінювалися досвідом виховання дітей багатодітні мами, відомі спортсменки, діячі мистецтв, педагоги та підприємниці.

«Найдорожча людина – це мама. На жаль, я рано втратив свою матір (вона пішла з життя дуже молодою), багато чого не встиг я почерпнути з її життєвого досвіду, але так склалося наше життя. Спасибі, що напередодні такого свята ви знайшли час і прийшли на цю зустріч», – розпочав діалог Олег Довгопол.

Жінки говорили про найголовніше своє досягнення – про материнство. Із задоволенням ділилися вони з главою міста своїми життєвими історіями, розкривали свої секрети, як справлятися з дітьми, як виростити чемпіона, як розвинути в дитині творчу особистість.

Мами дітей-підлітків говорили про труднощі з вибором професії у зв’язку з майбутнім працевлаштуванням. Схвильовано вони зазначали, що їм дуже не хочеться, щоб діти покидали рідну домівку в пошуках роботи. Олег Довгопол запевнив їх, що нині держава докладає багато зусиль, спрямованих на вирішення цієї проблеми: реалізує програми для підтримки молодих підприємців і робить усе для підвищення статусу робочих професій.

«Я теж не хочу, щоб моя дитина десь їхала, адже у нас дивовижний край, а який чудовий клімат! У нас дуже розумні й талановиті діти, розумієте, вони південні й дуже відкриті. Це бризки емоцій, енергії, бо вони зігріті сонцем», – приєднався до слів матерів  глава Тирасполя.

Наприкінці зустрічі всі разом сфотографувалися на довгу пам’ять про це чаювання з главою міста, і всім жінкам, як і годиться, подарували букети троянд.

Від себе додам, що День матері – це найдобріше свято на світі!  Вітаю всіх жінок, які з гордістю носять це почесне звання. Вам не потрібно премій, нагород і медалей – вас турбує тільки добробут власних дітей. Бажаю ніколи не відчувати розчарувань. Бережіть себе!

Дарина   КУЛАКОВА.