Стаємо чистішими, добрішими, людянішими…

Творчий колектив районного Будинку культури відомий не лише яскравими концертами та тематичними заходами, цікавими проектами для дорослих і дітей, конкурсами, які допомагають кам’янчанам розкривати різні грані талантів… Культ-просвітпрацівники часто виступають ініціаторами проведення добродійних акцій, спрямованих на підтримку соціально незахищених верств населення. Заклики про допомогу сиротам, інвалідам, важко-хворим людям колектив несе в маси – і завжди знаходить відгук.

У День матері самодіяльні артисти організували добродійний концерт, покликаний зібрати гроші для багатодітної сім’ї Унтура.

Ганнуся – довгождана друга донечка. До неї Бог декілька років обдаровував батьків синами. І дівчинці раді були всі. Бабусі та дідусі отримали «лялечку», яку можна наряджати; Надя, яку до того оточували лише братики, – подругу; а батьки – ще одне своє продовження на землі… Ганнуся росла, як і всі діти в цій родині, працелюбною та старанною (у кожного члена родини є посильні обов’язки), допитливою і творчою (педагогічну освіту реалізує мати). Та восени семирічній дівчинці лікарі поставили непростий діагноз. Треба було терміново зробити складну операцію. Її провели в московській клініці ім. Бурденка. А тепер дівчинці потрібна дорога реабілітація.

На заклик про допомогу сім’ї, яка виховує ще сімох дітей, відгукнулося чимало людей. Скринька для пожертвувань, установлена в залі, стала цього дня центром загального тяжіння. До неї поспішали діти з «кишеньковою дрібницею», дорослі з солідними купюрами, представники трудових колективів і громадських організацій з конвертами. Були тут не лише кам’янчани. Однією з перших опустила конверт у скриньку глава Грушківської адміністрації Ольга Талпа. «Я привезла пожертвування своїх земляків, – пояснила вона. – Коли в селі дізналися про біду, з якою зіткнулася ця прекрасна родина, багато грушківчан захотіли допомогти хоч чимось. Гроші несли представники всіх наших трудових колективів, школярі, пенсіонери».

Не було байдужих до долі Ганнусі й у залі районного Будинку культури. Прозору скриньку заповнювали швидко – по закінченні добродійної акції в ній нарахували понад 15 тисяч рублів.

Сам же концерт став справжнім гімном материнству. У віршованих і музичних творах самодіяльні артисти натхненно оспівували жінок, які подарували їм життя. Діти освідчувалися в найкращих почуттях. Їхні подеколи наївні слова торкалися душі й знаходили в ній живий відгук. Дорослі – самі вже батьки – по-новому дивилися на своїх матерів. Жалкували про неувагу, нерозуміння, невміння гідно оцінити їхні любов і турботу. Усіма мовами, доступними моєму розумінню, пролунала цього дня фраза «Пробач мені, мамо!» Це каяття було таким щирим, що зійшло зі сцени в зал. І глядачі поринули в ті щирі почуття, що вклали у вірші та пісні автори й виконавці. На очах заблищали сльози – і пролилися, роблячи нас чистішими, добрішими, людянішими…

Тетяна   ГРИЦЮК.