Шановні тираспольчани!

Дорогі брати й сестри, вельмишановні
тираспольчани!

Нині, коли придністровська столиця урочисто відзначає День міста, прийміть від усієї повноти Тираспольсько-Дубоссарської єпархії й від мене особисто найкращі сердечні та щирі вітання з цим чудовим престольним святом.

Тирасполь нерідко ставав свідком знакових подій, які змінювали хід його історії, відкривали нові можливості. Відрадно, що, маючи за плечима славне історичне минуле і сформовані традиції гостинності, добросусідства, щедрості та привітності, місто не зупиняється на досягнутому. Нинішнього року воно стало особливо красивим, сучасним і привабливим.

У кожного міста є своя історія, яка бере початок у його засновниках. Тирасполь живе і процвітає завдяки його душі та серцю – людям. Особлива атмосфера придністровської столиці – це заслуга, перш за все, старшого покоління і тих людей, що ділили з рідним містом радощі та прикрощі, разом переживали труднощі та перемоги, через усе життя пронесли свою палку до нього любов. І нині нові покоління городян зберігають вірність традиціям, прагнуть зробити наш рідний Тирасполь кращим і розкішнішим, віддаючи часточку себе, своїх сердець і душі на благо його процвітання. Кожен із нас своєю працею, своїм ставленням до улюбленого міста, словами та вчинками визначає, яким воно буде в сьогоденні та яким дістанеться дітям і онукам у майбутньому.

Молитовно бажаю кожному жителю Тирасполя і кожній родині миру та процвітання, а міській владі – мудрості, міцності душевних і тілесних сил та великих звершень у справі керування чималим господарством придністровської столиці.

І нехай буде незмінно над вами Покров Цариці Небесної. Ми віримо, що й сьогодні Богоматір тут і з нами молиться про нас Богу, завжди й кожного чує, розуміє й кожному допомагає.

CАВА, архієпископ Тираспольський і Дубоссарський

14 жовтня 2020 року

Фото:https://novostipmr.com/