Підтримати молодих підприємців завжди готові

У межах державної програми підтримки та розвитку підприємництва на 2019 – 2021 роки на майданчику «Бізнес школи» Торгово-промислової палати (ТПП) ПМР проводяться заняття з курсу «Фінансова грамотність для менеджерів».

Головна мета курсу: актуалізація знань у галузі бухгалтерського обліку та податкового законодавства. Цільовою аудиторією є керівники підприємств, працівники відділів постачання і збуту, а також інженерно-технічний персонал. У зв’язку з епідеміологічною обстановкою всі лекції відбуваються дистанційно, за допомогою програми Zoom.

Проводить заняття тренер «Бізнес-школи» Ольга Полікарпова – генеральний директор консалтингової фірми – закритого акціонерного товариства (ЗАТ) «Бухгалтерія. Податки. Облік». Вона надає консультації з питань оподаткування та бухгалтерського обліку, ведення бухгалтерського обліку, складання фінансової та податкової звітності, захисту інтересів клієнтів у податкових та судових органах. Фахівець має багаторічний досвід викладання в Тираспольській філії Московського інституту підприємництва і права, однак найголовніше, – це величезний практичний досвід бухгалтерської діяльності та супроводу клієнтського бізнесу.

Постать тренера якраз є прикладом того, як трансформується і вдосконалюється людина, фахівець в сучасних умовах.

Ольга Іванівна родом з Херсону, до Тирасполя приїхала в 1980 році за направленням, після здобуття вищої освіти за фахом «Економіст» у Херсонському технологічному інституті. Трудову діяльність розпочала на ПХБО (нині це відомий на весь світ «ТИРОТЕКС»), і віддала йому 15 років праці.

Зі своїми нинішніми слухачами досвідчений економіст спілкується в режимі онлайн, одночасно ведучи розмову з майже 50 учасниками. Начитує лекції тим, хто вже давно розвиває власний бізнес, і початківцям, і новачкам, котрі ніколи не були індивідуальними підприємцями, але мріють про це. У кожного з них різний рівень підготовки, у кожного – десятки запитань, що потребують кваліфікованої відповіді.

Загалом навчальний курс розрахований на 12 занять: двічі на тиждень по три години після основної роботи слухачів (з 17:30 до 20:00).

Керівник курсу пояснює, що ці заняття дають максимум необхідних знань, покликані підтримати людей, що вирішили змінити свою діяльність і здобути знання у досі незнаній справі. Крім лекцій, вони матимуть і паперову версію необхідних документів, які стануть їм у пригоді в повсякденній роботі.

Ольга Іванівна з повагою ставиться до кожного свого учня: вважає, що люди бізнесу не повинні стояти на місці, мають розвиватися, вміти орієнтуватися у сучасному законодавстві. Якщо вже стали на шлях підприємниц-

тва, то повинні йти в ногу з часом, бачити не лише сьогоднішній день, а заглядати у майбутнє, планувати свою роботу так, щоб вона приносила задоволення і прибуток. Свою діяльність необхідно вибудовувати у такий спосіб, щоб не виникали непорозуміння з податковою службою та іншими державними структурами. Бізнес повинен вестися чесно і прозоро.

По завершенні занять слухачі здобувають сертифікати від «Бізнес-школи» ТПП. Його володар, влаштовуючись на роботу, матиме перевагу перед іншими претендентами на посаду. Такий документ доводить, що сучасна людина воліє пізнавати щось нове і рухатися вперед. Наявність сертифікату враховується й у випадку, коли та чи інша особа планує розпочати власну справу.

Ірина   МАСЛОВА.

На фото: Ольга Полiкарпова

Фото автора.