Інтернет-проекти до Дня міста

Через пандемію нової коронавірусної інфекції всім тепер доводиться жити не так, як раніше. Проте свята, які ми довгі роки відзначаємо, ніхто не скасовував, хіба що організовуємо їх нині за новими правилами чи в іншому форматі.

У Дубоссарах, наприклад, День міста, який відзначається 27 жовтня, вихованці та співробітники Палацу дитячої та юнацької творчості (ПДЮТ) вирішили цього року також відсвяткувати, але відповідно до нових умов.

Нині активісти ПДЮТ готують кілька інтернет-проектів: танцювальний і фестиваль декоративно-прикладної творчості «День ремесел».

Танцювальну акцію ініціював колектив «Серпантин». Організатори запрошують взяти в ній участь усіх охочих танцювальних колективів або аматорів цього виду мистецтва. Для цього необхідно зняти відео номера і надіслати його на електронну адресу ddut_dub@mail.ru.

«Тепер такий час, що через пандемію коронавірусної інфекції у нас стало менше можливостей спілкуватися і виступати, тому ми вирішили до Дня міста підготувати подарунок для городян. Така акція здійснюється вперше. Ми сподіваємося, що на неї відгукнуться багато охочих, і ми зможемо подарувати людям чимало яскравих та приємних вражень», – розповіла керівник танцювального колективу «Серпантин» Ірина Хамраєва.

Другий інтернет-проект «День ремесел» організували майстри декоративно-прикладної творчості – керівники гуртків Палацу дитячої та юнацької творчості. Це фестиваль народних умільців, з творчістю яких за допомогою інтернету зможуть ознайомитися якнайбільше придністровців.

Понад 10 років, за традицією, фестиваль влаштовували саме 27 жовтня, в день народження міста. Цього року свято відбудеться 11-й раз, і його пропонують зробити в республіканському масштабі у форматі онлайн. Цю ідею дубоссарських педагогів підтримали в Міністерстві просвіти ПМР.

Творчі колективи та майстри, які хочуть узяти участь у фестивалі, повинні надіслати до 31 жовтня фото своїх робіт і замовлення на електронну пошту Дубоссарського ПДЮТ ddut_dub@mail.ru. Вперше всі роботи учасників оцінюватимуться компетентним журі, яке визначить лауреатів і дипломантів онлайн-фестивалю. Найкращі вироби розмістять для огляду в інтернеті.

Організатори онлайн-проектів обіцяють, що підготовлені заходи будуть не менш яскравими, ніж у минулі роки. Насолодитися виступами та роботами творчих людей зможуть не тільки місцеві жителі, але й гості міста, які відвідують офіційний сайт Дубоссар.

Надія   ПАЄРЄЛІ.

Фото из открытых источников.