Змагальний сезон відкрито

Придністровський спорт практично повернувся на змагальні майданчики. Напередодні відбулася низка стартів, де свої сили на домашній арені пробували кікбоксери та плавці.

Кікбоксери поступово входять у сезон – місяць тому спортсмени провели турнір до Дня Республіки, а тепер організували й чемпіонат Тирасполя. Для файтерів різного рівня і віку це стало хорошим майданчиком для розвитку в майбутньому. Участь у змаганні взяли кікери з різних міст Придністров’я та Молдови. «Ми довго працювали, у юнаків довгий час не було стартів. Це прекрасна можливість себе показати. У турнірі беруть участь дуже багато титулованих спортсменів. З Придністров’я – заслужений майстер спорту Максим Казаку та майстер спорту міжнародного класу Віктор Нечитайло. З Молдови – чемпіон Європи Петро Морар», – зазначив головний суддя змагань Іван Деркаченко.

Нині спортсмени готуються до серйозного старту, адже попереду всесвітній Гран-прі в Празі. Наприкінці листопада до столиці Чехії вирушать тираспольчанин Володимир Караман і спортсменка з Дубоссар Ольга Дьоготь. Серед учасників наступних міжнародних стартів, звичайно ж, наш чемпіон світу Максим Казаку.

Ще один чемпіонат Тирасполя провели цього разу плавці. Торік спортсмени брали участь у «Суперспринті». Раніше учасники пливли четверо по 25 метрів кожним способом. Цього року дистанцію зберегли, але об’єднали в одну. На сьогодні плавці змагаються в запливі на 100 метрів. «Одна дистанція, ви ж розумієте, що людей перебуває набагато менше в замкнутому просторі. Благо, у нас і вентиляція добре працює. Нам Оперштаб дозволив організувати чемпіонат Придністров’я, тож тепер ми проводимо спочатку чемпіонат міста. Дай, Боже, зберігаючи певні вимоги, можливо, будемо й надалі змагатися», – зазначила директор СДЮШОР плавання м. Тирасполя Олена Зайцева.

І ще трохи приємних новин. Анастасія Тафратова другий рік поспіль стала лауреатом стипендії Президента Придністров’я. «Нагороди, звичайно ж, за спортивні заслуги, тому що були й чемпіонати Молдови, в яких треба було постаратися. Один зимовий чемпіонат я теж виграла», – поділилася майстер спорту з плавання Анастасія Тафратова.

У плавців сезон відкрито. Наступні старти відбудуться вже зовсім скоро: спортсмени змагатимуться у стартах «Золота осінь» і Кубок Молдови.

Леся Потоцька.