Новий спортивний рекорд від придністровця

Ультрамарафонець із Придністров’я Євген Борщ кинув собі новий виклик і пробіг 200 км менш ніж за добу. Біг спортсмен від Кам’янки до Тирасполя, а присвятив свій забіг до 30-річчя Придністров’я і Дня народження столиці.

У республіці його називають «Залізна людина». У 2017-му він подолав тріатлон (заплив, велозаїзд і марафонський біг) за 11 годин 25 хвилин. Тепер Євген випробовує себе в ультрамарафонах. Два роки поспіль спортсмен бігав дорогами республіки: з півночі на південь – від Кам’янки до Тирасполя. Минулого року він пробіг 155 км, усю дистанцію не здолав, але встановив особистий рекорд. Спроба № 2 вдалася — 200 км 700 м Євген промчав менш ніж за добу. Стартував бігун вранці 17 жовтня в Кам’янці, а вже зранку наступного дня фінішував на республіканському стадіоні в Тирасполі. У цьому забігу айронмен досяг нового рекорду. «Я до цього прагнув, ішов, готувався. Не знав, що рекорд буде все-таки, тому що ці 155 км були складними, а після цього було ще складніше. І щоразу в голову лізли думки про те, щоб зійти з дистанції й зупинитися. Боровся з собою, обманював себе і йшов до мети», – розповів Євген Борщ.

Під час марафону Євген робив невеликі зупинки-паузи, щоб відпочити та перекусити. Підкріплювався бігун кавунами, салом, томатним соком і киселем. «Були, напевно, чотири десятихвилинні зупинки. Я лягав на килимок, укутувався ковдрою і лежав хвилин 10. Найбільший відпочинок був –15 хвилин, коли ми вже підійшли до стадіону і почали рухатися у бік Слободзеї», – продовжив спортсмен.

Протягом усієї дистанції до Євгена приєднувалися любителі бігу й долали посильну для них відстань. «Постійно зі мною було не менше трьох бігунів, іноді їх збиралося до десяти. Усе це я бачив боковим зором, а на все інше не звертав увагу, бо працював над собою», – зазначив Євген Борщ.

Ультрамарафонець зізнається, що рішення пробігти від Кам’янки до Тирасполя з’явилося на одному з тренувань, майже спонтанно. Свій забіг він присвятив 30-річчю Придністров’я та Дню народження Тирасполя.

Леся Потоцька.

Фото из открытых источников.