Одне з найстаріших міст Придністров’я – Дубоссари – 27 жовтня відзначило День свого народження.

Одне з найстаріших міст Придністров’я – Дубоссари – 27 жовтня відзначило День свого народження. Упродовж усього дня його жителі приймали вітання, зокрема й від керівництва країни.

Президент Вадим Красносельський зазначив, що протягом своєї історії Дубоссари пережили безліч драматичних моментів, великих і малих досягнень, а також трагічних подій. Він нагадав, що в цьому місті народилося багато відомих діячів, а в роки Великої Вітчизняної війни дубоссарці на собі відчули всі жахи фашистської окупації, але не зламалися, а навпаки – «…зламали хребет фашистському звірові в переможному 1945 році». Глава держави не забув відзначити Дубоссари 1990 року – один із центрів створення нашої республіки, місто, яке стало оплотом мужності та героїзму, «…чотири рази відбивши агресію Республіки Молдова».

«Непохитний характер дубоссарців, їхня працьовитість, наполегливість у досягненні поставлених цілей – це приклад того, як треба любити, захищати й шанувати свою малу батьківщину, свою історію і традиції, свою державу –Придністровську Молдавську Республіку», –сказав Президент і побажав усім дубоссарцям міцного здоров’я, щастя і добробуту.

Заступник Голови Верховної Ради ПМР Михайло Бурла у своєму привітанні зазначив, що славна історія Дубоссар писалася «…завзятістю, мужністю і справжнім героїзмом багатьох поколінь жителів міста. Дубоссари – найстаріше місто Придністров’я зі своєю неповторною історією, традиціями та культурою». За його словами, нині це мальовничий центр нашої республіки. «Для кожного, хто тут народився і виріс, трудиться і виховує дітей, це найкраще місто на землі», – сказав він і побажав Дубоссарам стабільності й процвітання, а його чудовим, талановитим і працьовитим жителям – міцного здоров’я, успіхів, щастя і миру.

Наталя СИНЯВСЬКА.