Конкурс логотипів оголошено

Державна служба з питань культури та історичної спадщини за підтримки Уряду ПМР оголосила конкурс із розробки логотипу до Року молоді на 2021 рік.

Склалася певна традиція –вибирати офіційний символ року. Це допомагає швидше розпізнавати інформацію на тему, що вас цікавить, у величезному просторі новин, існує єдина система оформлення заходів, а для любителів фотографувати – є цілі фотозони та елементи для маркування, обрамування та прикраси зображень. Майбутній рік не стане винятком з правил. Як професійні дизайнери, художники, реставратори, так і всі, хто цікавиться та володіє мистецтвом дизайну і художніми навичками, можуть спробувати сили й представити на суд журі своє бачення логотипу Року молоді.

Конкурс триватиме з 19 жовтня по 16 листопада 2020 року. Варто особливо зазначити та звернути увагу учасників події, що приймання проектів і заявок здійснюватиметься до 8 листопада включно. Уже з 9-го по 16 листопада роботи будуть оцінювати та визначати фіналістів. Часу не так вже й багато, щоб відкладати створення емблеми. До речі, роботи фіналістів передадуть Президентові. Саме він і визначить, який із представлених проектів стане офіційним символом Року молоді в Придністров’ї.

У Положенні конкурсу прописано, що учасник може подати лише одну роботу, вона має відображати бачення і розуміння суті події автором. Як ще в школі говорили, «списані один в один роботи до перевірки не приймаються», так і організаційний комітет не розглядатиме «запозичені» матеріали. Пропозиції учасників оцінюватимуться професійним журі за наступними критеріями: майстерність виконання і художня цінність, оригінальність сюжету, символізм і акценти зображення.

Особливий наголос організатори конкурсу ставлять на те, що логотип повинен бути простий у виконанні, чітко й оригінально виглядати як у чорно-білому, так і кольоровому варіантах, а також не деформуватися під час значної зміни (збільшення-зменшення) розміру зображення. Конкурсні пропозиції належить подавати в електронному форматі (JPG, GIF, PNG) з роздільною здатністю 300 dpi та обов’язковим наданням робочих файлів. Це потрібно для майбутніх розміщень логотипу на інформаційних стендах, друкованій та рекламній продукції.

Для учасників конкурсу передбачено заохочення. За підсумками відбору фіналістам вручатимуть спеціальні дипломи Державної служби з питань культури та історичної спадщини. Переможця чекає не тільки визнання його таланту, але й широка популярність і грошова винагорода в розмірі 2 тисяч рублів ПМР.

Роботу і заявку необхідно вислати одним листом в електронному вигляді в Оргкомітет за адресою:

konkurs_god_molodeji_2021@mail.ru.

Форму заявки та повний текст Положення про конкурс можна знайти на офіційному сайті Державної служби з питань культури та історичної спадщини.

Владлена   П’ЯТЕНКО.