Декада знижок для читачів газет

Цього оголошення чекають чимало читачів газет. Скажу про себе: отримую всі республіканські видання, та ще й місцеві. І акція «Пільгова передплата» дає відчутну економію.

Нинішнього року вона стартувала як ініціатива ДУ «Приднестровская газета». Під егідою держустанови виходять у світ республіканські друковані видання всіма офіційними мовами.Ті читачі, які передплачують «Приднестровье», «Гомін» чи «Адевэрул Нистрян» на півроку або весь рік, могли скористатися 10% знижкою від каталожної вартості.

До цієї акції приєдналася і «Пошта Придністров’я», надавши знижку на свої тарифи. Ось так і вийшло, що з 13 по 22 листопада можна було суттєво заощадити на передплаті.

Цією можливістю на Кам’янщині скористалися близько двох тисяч осіб. Вони охоче оформляли передплату на придністровські та закордонні видання різної спрямованості. У каталозі можна було знайти паперовий «порадник» на будь-яку тему: як зберегти здоров’я та стати довгожителем, як вести присадибне господарство і смачно готувати… Багато мешканців району вибирали інформативні тижневики – суботнє «Приднестровье», російські «Аргументы и факты», де є все: від світової політики до гуморесок. Велика увага спостерігалася й до єдиної в республіці українськомовної газети. Як повідомила фахівець «Кам’янської пошти» Світлана Молодчак, «Гомін» упродовж пільгової декади передплатили 260 жителів району.

У цей же період відбулася ще одна постійна акція ДУ «Приднестровская газета» – виїзний День передплатника в Северинівці. З ініціативою про його проведення виступила завідуюча місцевим відділенням зв’язку Тетяна Корнатовська. Два роки поспіль вона приймала наш виїзний передплатний пункт у День села. Але на Покрову храмове свято відзначають ще в чотирьох населених пунктах Кам’янщини. У Грушці та Рашкові нині відзначали ювілеї – у ці села ми й вирушили…

А Тетяна Іванівна, яка всією душею вболіває за свою справу, запропонувала: «Приїжджайте в будь-який день! На вас чекають постійні читачі газети «Гомін»… І мала слушність. Северинівчани, які повсякденно користуються простонародною українською, охоче передплачували нашу газету. Учасниками акції та безпрограшної лотереї стали 23 мешканці села. Двоє оформили передплату відразу на весь 2018 рік. Багатодітна мати Сніжана Базилюк (на фото) вибрала «Гомін» як родинну газету. Сама читає статті про події в республіці та в районі, діти – сторінку «Весельчата».

Високо оцінила цю та інші тематичні сторінки й директор освітнього комплексу школа – дитячий садок Алла Ткач: «Усі наші учні та вихованці вивчають як другу офіційну мову саме українську. І «Гомін» допомагає вчителям підбирати свіжі матеріали для занять. Особливо корисна газета нашому молодому фахівцеві Галині Ташко, під опікою якої – дошкільнята. Адже в тижневику регулярно друкуються вірші, казки та інші твори малих форм, які сприяють розумінню і розвитку усної мови. Тетяна Стахурська, яка займається зі школярами, використовує на уроках статті про українську літературу, лінгвістичні та краєзнавчі матеріали. Тому з 2015-го, коли представники ДУ «Приднестровская газета» провели в нашому навчальному закладі презентацію всіх республіканських видань, ми постійно оформляємо річну передплату на «Гомін», робимо підшивку, яка допомагає вирішувати проблему дефіциту книг українською мовою в шкільній бібліотеці».

Ніна   ПАНАЇДА.