Ремонт спортивних споруд коштом ФКВ

У Рибниці за програмою фонду капітальних вкладень ремонтують спорткомплекс «Ювілейний».

Спортивний комплекс «Ювілейний» – це тридцятирічна триповерхова будівля, в якій розташований готельний корпус на 60 осіб і легкоатлетичний манеж площею 2 673,6 м², розрахований на 200 відвідувачів за одну зміну.

У березні 2019 року Президент ПМР Вадим Красносельський відвідав з інспекцією Рибницький район і оцінив, у тому числі, спортивні об’єкти. Глава держави зазначив, що підтримує включення спорткомплексу в програму капвкладень 2020 року. Завдяки цьому рішенню, на сьогодні в ньому вже замінили дах, що надзвичайно важливо. Через затікання води відбувалося руйнування покриття підлоги, іржавіли металеві конструкції та руйнувалися матеріали оздоблення будівлі. Наступним етапом буде заміна вікон. У подальших планах передбачено ремонт у спортзалі та приведення до ладу фасаду спорткомплексу.

На одній із недавніх робочих зустрічей Президента з керівниками держадміністрацій міст і районів республіки глава Рибницької держадміністрації Віктор Тягай поінформував Вадима Красносельського про виконання низки президентських доручень. Президент запитував про зрушення в розвитку спортивної інфраструктури. Керівник району розповів, які роботи в «Ювілейному» вже завершені, які проводяться, і поділився планами про розміщення по сусідству з комплексом міні-футбольного поля.

Директор «Ювілейного» Валерій Васильєв (на цій посаді вже п’ять років) розповів про те, що таких вкладень у ремонт за весь час існування підприємства не було. «Раніше раз на кілька років стелили кілька рулонів м’якої покрівлі на дах, а він в інших місцях протікав. П’ять хвилин дощу, і вся вода в залі на підлозі. Нарешті у нас з’явилося нове покриття з профнастилу, яке дасть можливість надовго забути проблему. Тепер ми, як то кажуть, сухі й задоволені. Днями розпочнеться демонтаж і заміна вікон» – розповів керівник. Валерій Володимирович висловив подяку владі за те, що відтепер спорткомплекс функціонуватиме регулярно і надаватиме свої послуги людям. Діти й дорослі, які хочуть займатися спортом, зможуть прийти в «Ювілейний» і реалізувати свої бажання. У залі працюють секції з волейболу, бадмінтону і настільного тенісу, а в тренажерному залі вправляються любителі пауерліфтингу. В умовах пандемії потрапити в тренажерний зал можна тільки за попереднім записом. До тренувань одночасно допускаються не більше п’яти осіб.

Дмитро   АКІНІН.

Фото :https://tsv.md/