Вона вміє бачити й чути людей

Ілону Петрівну Тюряєву придністровці знають як депутата ВР ПМР та голову Комітету з питань освіти, науки, культури, сім’ї та дитинства. Таку надзвичайно важливу ділянку роботи доручили саме їй –небайдужій і щирій людині. Знаючи Ілону Петрівну не перший рік, її виборці впевнені в порядності та уважному ставленні до будь-якої проблеми.

За 15 років перебування на цій посаді, Ілона Петрівна довела, що вміє бачити й чути людей незалежно від їхнього віку. Їхні проблеми – її проблеми, їхні переживання – її переживання. Величезна кількість зустрічей з мешканцями свого округу поріднила депутата з людьми. Жінка зізнається, що вважає їх своїми добрими друзями й багатьох знає особисто.

Ілона Тюряєва вважає, що під час безпосереднього спілкування з виборцями легше зрозуміти, в чому вони мають потребу. Тому накази, звернення та проблеми вирішуються набагато простіше, тому і вдається багато чого зробити.

Депутат зізнається: «Наша депутатська команда безпосередньо сприяє у вирішенні питань з упорядкування дворів, під’їздів, доріг. На регулярній основі ми допомагаємо учасникам Великої Вітчизняної війни, інвалідам, багатодітним сім’ям. Сприяємо в благоустрої округу та ремонті багатоквартирних будинків. Тепер усе це набуло для мене вид системної роботи. Не залишився поза увагою жоден із виборців, який звернувся до мене. Ми ведемо чіткий облік усіх звернень громадян, оцінюємо можливість виконання, вносимо в наш план, потім узгоджуємо його з планами міста, ЖЕУКа й обов’язково контролюємо виконання».

Ілона Петрівна переконана, що лише гуртом можна досягати мети, тому з вдячністю називає імена всіх членів своєї команди: депутатів Тираспольської міськради Ігоря Єдинака, Костянтина Роймана, Олену Соболєву і, звичайно, працівників домових комітетів, активістів, громадських помічників. Кожен знає свою справу і чітко її виконує, що дуже важливо.

Події останнього часу, пов’язані з пандемією коронавірусу, внесли досить суттєві корективи в роботу депутатів. Обговорення деяких законопроектів довелося відсунути на пізніший термін, але найбільш важливі зміни в закон ПМР «Про заробітну плату працівників бюджетної сфери» ми прийняли. Ця поправка з’явилася в результаті звернення працівників системи дошкільної освіти на адресу Верховної Ради.

Комітет також ініціював зміни до Закону ПМР  «Про збереження нерухомих об’єктів культурної спадщини ПМР, які потребують нагального ремонту». Це стосувалося пам’ятника «Чорний тюльпан», зведеного свого часу в пам’ять про бендерчан, загиблих в Афганістані, та про приведення в належний стан обелісків, присвячених загиблим у ВеликійВітчизняній війні, і до 30-річчя ПМР.

Крім вищеназваних законопроектів, цього року Ілона Петрівна брала участь в обговоренні закону про архівну галузь ПМР на 2020–2022 рр. Вона вважає, що це дуже важливі поправки, які сприятимуть у майбутньому ширшому використанню архівних документів задля більш повного уявлення про ті чи інші події. Депутат сама не перший рік збирає архівну інформацію, зокрема й про своїх предків, а тому усвідомлює всю цінність розвитку технічного оснащення цієї сфери.

Ілона Тюряєва ділиться сокровенним: «Знакова для мене подія відбулася в червні, коли було відкрито пам’ятний знак до 75-річчя Перемоги, присвячений медичним працівникам. Ідея виникла у мене ще в минулому році, адже мої бабуся і дідусь – фронтові лікарі, пройшли разом всю війну. Коли навесні 2020-го обставини нашого життя змусили по-новому побачити працю цих людей, ми активізували свою роботу над тим, щоб установити такий пам’ятник у нашому місті. Ідею підтримав Президент Вадим Красносельський, і в червні цього року, до Дня медичного працівника, пам’ятний знак було відкрито».

«Я звичайна жінка, – каже про себе Ілона Петрівна, – у якої є робота, сім’я. За роки депутатства я навчилася багато чому і, в першу чергу, розподіляти свій час, дбайливо ставитися до кожної хвилини. Звичайно, мені допомагають: на роботі у нас дуже працездатний колектив. Теж можу сказати й про нашу депутатську команду на окрузі, де багато доводиться робити, не рахуючись із часом, з особистими обставинами. Вдома завжди чекають матуся, яка бере на себе частину домашніх справ, чоловік, діти, онуки. Тому я встигаю не лише працювати, а й відпочивати».

Ілона Петрівна стверджує, що має ще чимало сили й бажання працювати. Вона сповнена нових творчих планів та ідей, а тому готова йти вперед і сподівається, що зі своєю командою здатна зробити ще чимало добрих справ, а люди, які довіряли їй 15 років поспіль, знову оберуть її своїм депутатом.

Олександр   НІКІТІН.

Фото:https://novostipmr.com/