Придністровська міліція – зразковий колектив

Придністровські правоохоронці 10 листопада відзначили 29-ту річницю заснування МВС ПМР. Службовців відомства тепло привітали Президент держави Вадим Красносельський, Голова Уряду Олександр Мартинов, заступник Голови Верховної Ради Михайло Бурла.

«У ході здійснення динамічних реформ у системі органів внутрішніх справ придністровська міліція стала зразковим колективом. Відрадно, що процес підвищення ефективності діяльності міліції не припиняється, він триває: організовуються заходи щодо вдосконалення бойової підготовки, поліпшується матеріально-технічна база, проводяться постійні змагання і спартакіади, співробітники та їхні сім’ї забезпечуються доступним житлом», – йдеться в привітанні Президента.

Цього дня основні урочисті заходи відбулися на плацу МВС. Участь у них взяли Вадим Красносельський та Олександр Мартинов. Правоохоронці та гості поклали квіти до пам’ятника співробітникам органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службового обов’язку. На урочистих зборах Президент привітав співробітників і ветеранів органів внутрішніх справ ПМР з Днем міліції, відзначивши їхній вагомий внесок у становлення придністровської державності.

«Для багатьох 29 років минули як один день, – сказав він. – Становлення міліції відбувалося в досить непростих умовах, коли розпалася єдина держава, коли націоналісти Молдови підняли голову і розпочали агресію проти нашої республіки. Не можна не згадати про важкі 90-ті, коли вже після бойових дій міліція протистояла розгулу злочинності в нашій державі. З цього протистояння працівники міліції завжди виходили переможцями». Особливо Глава держави відзначив ветеранів органів внутрішніх справ – ветеранів радянської міліції, які створили основу, кістяк міліції ПМР. «Їхній досвід покладено в основу створення органів і підрозділів МВС ПМР. Придністровській міліції вдалося зберегти найкраще від радянської міліції – систему профілактики, систему розкриття злочинів. Ці методи прижилися і досі діють тут, у нас в Придністров’ї», – наголосив Вадим Красносельський.

Правоохоронцям, які найбільш відзначилися, Президент вручив державні нагороди. Кращі співробітники були заохочені й керівництвом відомства. Багатьом присвоїли чергові звання, а двом співробітникам вручили ключі від службових квартир. До речі, того ж дня в Григоріополі здали в експлуатацію черговий (шостий) багатоквартирний будинок для сімей придністровських охоронців правопорядку.

Павло   ОСТАПЕНКО.

Фото прес-служби Президента.