Ваша служба і небезпечна, і важка

УРОЧИСТІ ЗАХОДИ НА МІСЦЯХ

Напередодні 103-ї річниці створення радянської міліції і 29-ї річниці міліції Придністров’я в республіці були організовані заходи, присвячені цим датам і правоохоронцям. З 6-го по 9 листопада у всіх УВС ПМР відбулися парадні шикування, урочисті збори, нагородження кращих співробітників, покладання квітів до пам’ятників загиблим міліціонерам. Новобранці прийняли присягу.

Вітаючи особовий склад УВС м. Бендери, міністр внутрішніх справ Руслан Мова зазначив: «Наша міліція 29 років формувалася, навчалася, модернізувалася і споряджалася спеціальними засобами та обмундируванням. А найголовніше, ми виростили й виховали молоде покоління правоохоронців, яке гідно виконує свої службові обов’язки, охороняє спокій і безпеку наших громадян. Це почесна і разом з тим складна місія».

Особливі слова подяки рідним і близьким міліціонерів міністр висловив за те, що вони підтримують правоохоронців у нелегкій службі.

ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ МІЛІЦІОНЕРІВ

У Слободзейському районі 6 листопада організували велопробіг, присвячений пам’яті співробітників міліції, загиблих під час виконання службового обов’язку. Його учасниками стали службовці Слободзейського РВВС та Дністровського МВВС, аварійно-рятувальної служби, позавідомчої охорони та пожежники СВПЧ-8. Дністровський Палац культури «Енергетик» став місцем старту велопробігу. Поруч з дорослими на трасі були й юні велосипедисти. Діти співробітників міліції вирішили перевірити свої сили й анітрохи не відставали від батьків.

Маршрут пролягав від Дністровська до Слободзеї. Його протяжність склала 28 км. Шлях неблизький, тому були передбачені дві зупинки: на площі селища Красне і на майданчику перед СВПЧ-8. Фінішували біля Слободзейського РВВС. Після велопробігу його учасники поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям. На завершення заходу всі сфотографувалися на пам’ять.

ЯСКРАВЕ І НЕЗАБУТНЄ ВИДОВИЩЕ

У кінноспортивному клубі «Динамо-Тріумф» МВС ПМР 7 листопада організували показові виступи кіннотників, концерт і шоу спецназу МВС. Подія відбулася на свіжому повітрі з дотриманням усіх карантинних вимог.

Першими свою майстерність продемонстрували наїзниці клубу «Динамо-Тріумф». Вони виконали надзвичайно красивий танець з елементами виїздки. Потім гостям свята був продемонстрований конкур – найскладніший і видовищний вид кінного спорту. На конкурному полі був виставлений маршрут з 12 перешкод. На першому етапі вершниці – спортсменки клубу – на своїх скакунах долали перешкоди висотою 80 см, а на другому – вже 110 см. Наступними вміння, злагодженість і точність демонстрували співробітники спеціалізованої роти ППС зі своїми службовими кіньми. Вершники успішно подолали всі перешкоди, причому все було максимально наближено до реальних умов, в яких кінні патрулі несуть службу.

Головною частиною свята стали показові виступи спецназу і кінної міліції. За легендою, після закінчення футбольного матчу група фанатів почала агресивно проявляти невдоволення підсумками зустрічі, порушуючи громадський порядок. Для їх упокорення висунулися підрозділи кінної міліції та спецназу МВС. На вимоги припинити протиправні дії фанати стали закидати міліцію піротехнічними виробами та різними предметами. Міліціонери-кіннотники розсікли скупчення буйних фанатів на дрібні групи й блокували їх. Спецназ затримав найбільш активних порушників порядку. Отже, з операцією угамування впоралися відмінно.

У ході свята гостям показали коней, які на сьогодні є в стайні, – орловських рисаків, латвійську й українську верхових, володимирського і російського важковозів, а також гордість клубу і його прикрасу – красиву і граціозну лошицю фризької породи. Довгі та пишні хвіст і грива є її відмінними рисами. Нині в стайні МВС є 32 скакуни. Вже 17 років співробітники спецпідрозділу несуть службу з охорони правопорядку, доводячи навички роботи з кіньми до досконалості. Ще одна мета клубу – розвиток кінного спорту в Придністров’ї за такими напрямками, як конкур, виїздка і скачки.

Після всіх виступів дітям дозволили погодувати коней і навіть покататися на них верхи. Гості свята були захоплені всім побаченим і нітрохи не пошкодували, що у вихідний день разом із дітьми прийшли в кінноспортивний клуб «Динамо-Тріумф».

ОСІННІЙ ДУАТЛОН

У Слободзейському районі 8 листопада відбулися спортивні змагання з красивою назвою «Осінній дуатлон HI-Trail – 2020». Дуатлон – це вид спорту, що включає в себе різні етапи бігу і велогонки. Метою події стала популяризація здорового способу життя серед жителів республіки.

У змаганнях брало участь 90 осіб, більшість з яких представляла різні міліцейські підрозділи та установи: СЗШР «Дністер», Управління позавідомчої охорони, Управління пожежної охорони, УВС міст Тирасполя і Бендер, Управління державної автоінспекції, Республіканський кадетський корпус і Тираспольський юридичний інститут.

У складах команд виступали й чоловіки, й жінки. За перемогу боролися на п’яти дистанціях, зокрема в олімпійській естафеті (біг – 10 км, велогонка – 40 км, біг –5 км) і суперспринті (біг – 1 км, велогонка – 5 км, біг – 1 км). Найбільше переможців та призерів представляли Республіканський кадетський корпус, УВС м. Бендери та СЗШР «Дністер». Усі вони одержали дипломи та пам’ятні подарунки.

Олександр   ПЕТРЕНКО.

Фото: https://mvdpmr.org/