Від теоретичних знань – до практики

У межах державної програми підтримки та розвитку підприємництва на 2019 – 2021 роки на майданчику «Бізнес школи» Торгово-промислової палати (ТПП) ПМР завершилися заняття з курсу «Фінансова грамотність для менеджерів».

Керівники цієї освітньої структури вважають, що бізнес-освіта – це освіта нового покоління. Щоб заснувати й успішно розвивати власну справу, одного бажання замало. Потрібні теоретичні знання. Людина, охоча навчитися підприємницької діяльності, тому й звертається до послуг бізнес-школи, щоб здобути й засвоїти не тільки теорію, а й практику.

З такою метою і прийшли на курс нові слухачі, що протягом місяця вивчали вимоги стосовно до менеджменту підприємств у галузі бухгалтерського обліку та податкового законодавства. Вони студіювали питання організації бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності, а також засвоїли основні вимоги до ведення бухгалтерського обліку під час упровадження спеціальних податкових режимів.

Слухачі курсу також осягнули аспекти касових операцій і безготівкових розрахунків, обліку заробітної плати, цивільно-правових договорів із фізичними особами, види податків та порядок складання і надання податкових звітів.

Тренером виступила Ольга Полікарпова, генеральний директор ЗАТ «Бухгалтерія. Податки. Облік». Фахівець з 2002 року практикує консалтингові послуги (консультативну діяльність) і аутсорсинг у галузі бухгалтерського обліку та податкового законодавства. Ольга Полікарпова по праву вважається провідним експертом у цій сфері. Протягом місяця вона ділилася своїм досвідом і експертною думкою зі слухачами.

Спілкування досвідченого економіста відбувалося упродовж двох годин двічі на тиждень і в режимі онлайн. Дістали нові знання керівники приватних підприємств, бухгалтери, економісти. Всі, хто записався на курс, заповнили для цього відповідну анкету і висловили бажання набути нових знань.

Ольга Іванівна пояснила своїм учням, що у повсякденній роботі вони повинні бачити не лише нинішній день, а заглядати в майбутнє, планувати свою роботу так, щоб вона приносила задоволення і прибуток.

«Якщо вже стали на шлях підприємництва, то повинні йти в ногу з часом і вибудовувати свою діяльність у такий спосіб, щоб не виникали непорозуміння з податковою службою та іншими державними структурами. Бізнес повинен вестися чесно і прозоро», – переконана тренер.

По завершенні навчання всі 57 слухачів одержали сертифікати «Бізнес-школи» Торгово-промислової палати ПМР.

Організатори навчань переконані, що здобуття нових сучасних знань дасть можливість менеджерам бачити реальну картину бізнесу і впевнено застосовувати фінансову інформацію в прийнятті управлінських рішень.

Ірина   МАСЛОВА.