Талановита дівчинка з Придністров’я

Одинадцятирічна рибничанка Анастасія Лісова вдруге взяла участь у Міжнародному вокальному проекті «Ти – супер!»* на російському телеканалі НТВ . Цього разу їй удалося потрапити до півфіналу конкурсу.

У четвертому сезоні право виступити на сцені престижного конкурсу вибороли 58 учасників із Росії, України, Білорусі, Грузії, Абхазії, Киргизії, Молдови, Азербайджану та Естонії. З-поміж них була і наша землячка. Можна з упевненістю сказати, що не тільки рибничани, а й багато придністровців зацікавлено стежили за виступами Насті й уболівали за неї в третьому й у четвертому сезонах проекту. Ми дуже раді, що їй вдалося дійти до півфіналу. Нині вона розпочала свій виступ з пісні з репертуару Софії Ротару «Тільки цього мало», потім було запальне виконання музичної композиції «Зима».

Цього разу юна виконавиця вже приблизно знала, як вибудовуватиметься підготовча частина, як влаштоване шоу «зсередини», та на що треба звертати особливу увагу. Про те, як це відбувалося в перший раз, кому взагалі спала на думку ідея щодо участі в конкурсі, що для цього необхідно було зробити, а також хто професійно допомагав у підготовці ще в Рибниці, ми поцікавилися у самої Насті та її бабусі.

Анастасія Лісова розповіла, що це мама (так вона називає свою бабусю Катерину Іванівну) помітила в Інтернеті оголошення про конкурс і подала заявку. «Потім ми відправили відео з моїм виступом, яке записали в школі мистецтв, де я навчаюся співу та музики. Мене готувала моя викладач з вокалу Альбіна Леонідівна, а знімав відеоролик її брат – Дмитро Леонідович. Допомагала і багато працювала зі мною викладач з фортепіано Ольга Борисівна. Ми записали й відправили пісню «У мене в квартирі кішка», яка мені дуже подобалася» – радо поділилася спогадами Настя.

Коли її обрали для участі в проекті, то для домашнього розучування надіслали чотири пісні. Настя думала, що саме з ними вона й виступатиме, але так влаштоване шоу, що, коли вони приїхали в Москву, – їм запропонували для підготовки зовсім інші вокальні твори. На підготовку до виступу було два тижні. Учасники проекту разом з командою педагогів готували професійні концертні номери з балетом та декораціями. Рівень підготовки й виконання у конкурсантів був досить високим. Ті, хто стежив за третім сезоном, бачили, як чудово виступала Анастасія, попри те, що була однією з наймолодших учасниць (на той час їй було 9 років). Її тезка, автор документальної частини проекту російського телеканалу НТВ «Ти – супер!» Анастасія Пак, зазначила, що виступ рибничанки «зачепив» відразу всіх: «Вона взяла всім: голосом, харизмою, характером, посмішкою».

Хоч нашій землячці й не вдалося піднятися на вищі сходинки третього сезону, її відразу ж запросили до участі в черговому сезоні. «Ігор Крутой нам сказав, що ми – ще маленькі, що у нас іще все попереду. Навіть якщо ми не виграли, то не варто опускати руки. Нас запросили на турне в Санкт-Петербург, яке відбулося в серпні минулого року. Потім учасникам знову запропонували 14 пісень, які ми готували.

У четвертому сезоні знову були нові пісні й тижні важких, але плідних репетицій, підготовки та виступів. Коли Настя закінчила свої виступи в четвертому сезоні, то нас відразу ж запросили до участі в п’ятому. Я дуже рада, що Настя потрапила на цей проект. Адже організатори стежать за всіма дітьми, які брали участь у конкурсі, оберігають від несподіванок у їхній долі. Комусь надають підтримки у вступі до вузів, комусь допомагають матеріально. От минулого року нам якраз допомагали матеріально, тому що ми були маленькими, а тепер, коли потрапили до чвертьфіналу, ми вже заслужено одержуємо стипендію», – розповіла Катерина Іванівна.

Про допомогу талановитим дітям говорить і Тимур Вайнштейн, генеральний продюсер НТВ: «З кожним новим сезоном наш глобальний соціальний рух «Ти – супер!» розростається все більше і більше. Кожен новий учасник проекту – це окрема доля талановитої дитини, за якою ми продовжуємо стежити далі, всіляко допомагаючи рости й розвиватися і в музиці, й поза нею».

Нині Настя, яка подружилася з багатьма конкурсантами, якій дуже подобається брати участь у проекті, чекає нових завдань, нових пісень, щоб ще краще підготуватися і гідно виступити в наступному році. Ми ж бажаємо Анастасії Лісовій неодмінно перемогти в п’ятому сезоні шоу «Ти – супер!».

* Міжнародний вокальний проект для дітей, які залишилися без піклування батьків «Ти – супер!» організований і проводиться телеканалом НТВ спільно з Міжнародним інформаційним агентством і радіо «Sputnik» за підтримки Міністерства просвіти Російської Федерації.

Дмитро   АКІНІН.

На фото Анастасія Лісова.