Світле майбутнє та сьогодення Бендер

Інвестиційна програма в дії: ДУП «Єдині розподільні електромережі м. Бендери» продовжують роботи, щоб місто стало зручнішим та комфортнішим для бендерчан. Відбувається реконструкція розподільного пункту, а також прокладення нових кабельних електроліній загальною протяжністю понад 5 кілометрів.

У вечірній час доби бендерчанам стане зручніше пересуватися містом. У Бендерах реалізовують інвестиційну програму, в рамках якої реконструюють розподільний пункт РП-41 і прокладають нові кабельні лінії, протяжністю понад 5 км. «Це значно підвищить надійність і якість електропостачання центральної частини міста Бендери. Вартість робіт становить понад 8,5 млн рублів», – зазначив начальник Єдиних розподільних електромереж м. Бендери Роман Яцков.

Крім того, в місті замінили більше ніж 400 ламп у світильниках вуличного освітлення, відновлено та замінено опори й кабелі понад 3 км мереж.

ЄРЕМ м. Бендери приділяють велику увагу і довколишнім селам: у рамках все тієї ж інвестиційної програми в селі Протягайлівка здійснюється реконструкція повітряних ліній електропередач. Там відбувається також заміна старого вуличного освітлення на нове: встановлюють діодні світильники. Всього ж планують відновити понад 7 км електроліній. «Уже встановлено близько 150 нових світильників на вулицях Гербовецька, Лісова, Мунтяна, Радгоспна, Головна, Шкільна. Вартість цих робіт перевищує 3 млн рублів», – уточнив Роман Яцков.

Як розповів начальник міських розподільчих електромереж, роботи на цьому не завершаться. У наступному році планується продовжити реконструкцію повітряних ліній електропередач. Нове обладнання в системі вуличного освітлення встановлять у селах Гиска та Протягайлівка. Крім того, в майбутньому році приділять увагу й центральній частині міста Бендери, там продовжать заміну високовольтних кабельних ліній.

Безпеку та зручність створюють також хороші дороги й тротуари. Їм приділяють усе більше уваги. В Бендерах ремонтують головні та другорядні вулиці, внутрішні дворові території й пішохідні доріжки.

Зокрема, в мікрорайоні Сєверний зробили ямковий ремонт дороги, по якій пролягає маршрут автобуса № 7. На капітальний ремонт магістралі коштів у бюджеті поки немає, тому фахівці вирішили «залатати» дорогу. Крім того, дорожники облаштували на маршруті два зупиночні кармани: поклали плитку, зробили зручний навіс.

Оксана   КРУК.

Фото з сайту держадмiнiстрацii м. Бенедери.