Де є добрі люди, там біди не буде

У Бендерах почав працювати Центр соціальної допомоги одиноким людям похилого віку та громадянам, які перебувають в зоні ризику ковід-інфікування. У період пандемії пенсіонери перші, кому рекомендується менше виходити на вулицю та більше залишатися вдома. Про доставляня продуктів, товарів першої необхідності та медикаментів тепер подбають волонтери.

Допомога можлива на відстані телефонного дзвінка. Тепер люди похилого віку знають – вони не самотні на цьому світі. Ніна Михайлівна одна з перших у цьому переконалася. У період небезпечної пандемії виходити на вулицю їй стало страшно, тим більше, що вона останнім часом прихворіла – це подвійний ризик і загроза її життю. Бендерчанка живе одна, а тому допомогти 80-річній Ніні Михайлівні нікому. Волонтери Центру соціальної допомоги й продукти їй принесли, й про здоров’я не забули запитати. «Дуже дякую добрим людям, що не залишили нас одних у цей важкий час. Мені дуже важко виходити на вулицю, тим більше, що я хворію. Спасибі ще раз», – подякувала Ніна Михайлівна.

Бендерський Центр з надання соціальної допомоги громадянам похилого віку та всім людям, які перебувають у зоні ризику, почав роботу з 20 листопада. За цей час уже надійшли десятки заявок. «У зв’язку з тим, що почався новий спалах коронавірусу, Центр надає допомогу з доставляння харчових продуктів, медикаментів та товарів першої необхідності. Працюємо, дійсно, дуже оперативно», – розповіла керівник організації Олена Поліщук. Вона зазначила, що при Центрі працюють диспетчери, які ретельно обробляють усі заявки, складають чіткий список необхідних товарів і продуктів, після чого передають його волонтерам. Ті ж, у свою чергу, виконують замовлення і, згідно з адресами в заявках і за дотриманням усіх санітарних норм, передають усе пенсіонерам, які вже вдома розраховуються за покупки. «Взагалі всі телефонні дзвінки в наш Центр діляться на три категорії: перша -це, безпосередньо, заявки від пенсіонерів, друга – небайдужі громадяни, студенти, жителі Бендер, які пропонують свою безоплатну допомогу, це звернення людей, готових допомогти. І третя категорія дзвінків – пенсіонери, які цікавляться послугами нашого Центру», – пояснила Олена Поліщук.

У Центрі працюють 22 добровольці. Це працівники підвідомчих установ Управління культури, УНО та Управління з фізичної культури та спорту. Анастасії Сухович, наприклад, важливо бути корисною людям, особливо в такий непростий період: «Такою діяльністю я займаюся вперше і вважаю, що це дуже важлива справа, оскільки люди старшого покоління не можуть самі себе забезпечити продуктами та ліками. Співробітники Центру здатні це зробити й готові підтримати громадян у важкій ситуації, яка нині склалася».

Звернутися до Бендерського Центру соціальної допомоги може кожен. Заявки приймають щодня: у будні дні з 8-ї ранку до 17-ї години вечора, у вихідні –з 9-ї ранку й до 16-ї години. Бендерчани, а також жителі сіл Гиска та Протягайлівка можуть звертатися за номером телефону – 0 (552) 4 23 83.

Ярина   ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Фото прес-служби держадмiнiстрацiї Бендер.