«Гомін» – улюблений співбесідник

У селах-ювілярах ДУ «Приднестровская газета» за традицією провела виїзні Дні передплатника, в рамках яких 43 особи віддали перевагу тижневику «Гомін». Тетяна Накул, Валентина Туркевич, Марія Лозинська, Валерій Будич та інші кузьминчани, чекаючи, поки завідувач відділення зв’язку Лариса Тостановська оформить квитанції, розповіли, що є постійними читачами єдиного в ПМР українськомовного видання.

З дня заснування «Гомону» полюбив газету Анатолій Гайдей. Вона допомогла йому зберегти в первозданній чистоті ту мову, якою навчався в початковій школі, якою розмовляє в сім’ї та з односельцями. Цікаво йому в тижневику все: новини навколишнього світу, статті про сільське господарство, якому присвятив життя, нариси про людей. «Добре, що газета республіканського масштабу не забуває про простого селянина! – підкреслив Анатолій Васильович. – З задоволенням побачив у минулому номері на першій сторінці знімки окничанок, яких знаю з дитинства (саме у цьому селі я народився та виріс, а в Кузьмин приїхав на роботу за направленням). Приємно, що редакція гідно оцінила історію простої трудівниці Ганни Кожухар і повідала про неї всій нашій республіці. Це важливо. Адже покоління, представником якого є тіточка Нюра, – приклад для наслідування. Це стараннями наших ветеранів країна піднімалася з руїн після Великої Вітчизняної, розвивалася впродовж півстоліття. Я сподіваюся, що «Гомін» і надалі розповідатиме нам про непомітний, на перший погляд, але важливий внесок простих придністровців у культуру, історію, економіку краю. Вірю, що полюбить газету – так само вірно, як і ми, пенсіонери – молодь, для якої публікується багато пізнавальних матеріалів про минуле та сьогодення Придністров’я. Наше завдання – привчити молоде покоління до вдумливого читання, щоб кожну статтю не лише зрозуміти, а й пропустити через серце. Тоді газета згодом стане значущою та потрібною і для юнацтва».

З тими, для кого видання вже є улюбленим співбесідником, ми залишаємося на постійному зв’язку. Для цього тільки й потрібно – продовжити передплату, як це вже зробили Тетяна Конкус, Олена Євстратій, Дмитро Білецький та інші хрустовчани, що оформили квитанцію відразу на весь 2021 рік. Прислухавшись до їхньої рекомендації, вирішили ознайомитися з «Гомоном» Анатолій Майструк і Василь Шофул. Сподіваємося, що газета не розчарує ні новачків, ні наших постійних читачів.

  Ніна   ПАНАЇДА.