Креативність, творчість, талант

Яким повинен бути сучасний учитель? Що потрібно для того, щоб учень захотів стати дослідником? Як прищепити дитині любов до вивчення української мови? Саме цим проблемам було присвячене методичне об’єднання вчителів української мови та літератури Тирасполя і Дністровська, яке проходило на базі МОУ «ТСШ-ГК № 18» 21 листопада.

Викладачі навчального закладу в черговий раз продемонстрували всім присутнім свою педагогічну майстерність, талант і творчу наснагу. Так, урок Тетяни Петрівни Чорнобай перетворився в захопливе філолого-орнітологічне дослідження, в якому учні 6 класу взяли найактивнішу участь, буквально занурившись у пошуки інформації про птахів Придністров’я. І в підмозі їм  були твори нашого співвітчизника Миколи Шуди.

Несподіванкою як для самих учнів, так і для гостей школи було те, що на уроці Ніни Леонтіївни Шуляк фотокореспондентом була придністровська поетеса Надія Євгенівна Делимарська, та сама поетеса, про яку діти чули на уроках української літератури. А тут їм випала така чудова можливість поспілкуватися особисто з автором чудових віршів. Ще одним приємним сюрпризом стало те, що всім охочим вона роздавала автографи на пам’ять про цю зустріч.

Особливої уваги заслуговує позакласний захід, проведений Вікторією Олександрівною Вороненко. Колеги й гості гідно оцінили невимушену атмосферу в залі, доброзичливість учителя, чудову підготовку дітей, тісну співпрацю з батьками, добре продуманий сценарій та несподівані акторські здібності учнів і викладачів.

Тож яким повинен бути сучасний учитель? Після таких яскравих уроків і побаченого заходу зробити висновок нескладно: тільки творчим, талановитим і креативним, адже саме у такого викладача діти не просто хочуть бути дослідниками, вони ними стають. А як бути з любов’ю до предмета? Вона приходить з любов’ю вчителя до своїх вихованців!

Ірина   ТОЛІКА.