Підтримка підприємництва на практиці

На юридичному факультеті ПДУ імені Т. Г. Шевченка відбувся круглий стіл на тему «Заходи підтримки підприємництва на республіканському і місцевому рівнях». Організатор – кафедра підприємницького і трудового права.

На заході розглянули та обговорили питання вдосконалення державного регулювання у сфері підприємництва. Особливу увагу учасники звернули на реформування законодавства, а також вироблення низки заходів, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності та підвищення ефективності ринкової економіки.

«Сьогодні виступали як практики, так і теоретики. Ми збираємося, щоб не просто поговорити й розійтися, а щоб був результат, корисний зацікавленим особам. Це – науковий захід, тут можна висловлювати свою думку, навіть якщо вона протилежна іншим. Особисто я вбачаю і дискусійні питання: з чимось можна погодитися, а дещо є для нас новим, і воно теж може стати об’єктом обговорення. Ми сподіваємося, що порушені тут питання стануть для студентів стимулом для детального ознайомлення з юридичною літературою та нормативними актами як придністровськими, так і закордонними. Адже хочеться, щоб вони були практикуючими юристами», – розповіла Наталія Щукіна, завідувачка кафедри підприємницького та трудового права.

У роботі круглого столу взяли участь представники органів влади та управління, профспілкових організацій, науково-педагогічної та бізнес спільноти, а також студенти ПДУ. Питання, розглянуті під час цього заходу, і ухвалені щодо них рекомендації мають практичне значення для законотворчої та правозастосовної діяльності.

По завершенні круглого столу всім учасникам був запропонований для обговорення проект резолюції.

Олександра   ПОПАЗОВА.