Хочете отримати подарунок? Напишіть листа Діду Морозу

4 грудня відзначається дуже цікаве й особливе свято, присвячене прийдешньому Новому року: день замовлень подарунків і написання листів Діду Морозу. Він присвячений усім, хто вірить у цього зимового чарівника і з нетерпінням чекає свята.

Дата для свята обрана цілком логічно. Незабаром Новий рік, усі перебувають у передчутті чудес і урочистостей, подарунків і сюрпризів, всюди йде підготовка до свята, прикрашаються ялинки, загоряються святкові вогні. І саме тепер час загадувати найзаповітніші бажання і писати листи головному чарівникові – Дідові Морозу. До того ж, цього проміжку часу вистачить, щоб листи дійшли до свого адресата.

В Тирасполі у вестибюлі Державної установи «Пошта Придністров’я» з 7 до 20 грудня стоятимуть спеціальні скриньки, в які діти віком від 5 до 12 років зможуть вкинути свої листи. Оголошення щодо проведення такої акції розміщені у всіх поштових відділеннях столиці. До речі, послання Дідові Морозу можна буде надіслати з пошти за місцем проживання або віддати його своєму поштовому оператору, який передасть його за призначенням. Головне – правильно підписати конверт.

На конверті в лівому верхньому кутку слід написати домашню адресу, прізвище, ім’я та по батькові дитини, її вік, у листі не забути вказати номер телефону. В нижній правій частині конверту треба написати: м. Тирасполь, вул. Леніна, 17, пошта, Діду Морозу.

До написання листа потрібно підійти дуже відповідально і творчо, хоча й не без сприяння дорослих. Цей процес не тільки допоможе батькам дізнатися, який подарунок хоче отримати малюк на Новий рік, але і зажадає від дитини проявити всі свої творчі здібності та фантазію. Головне, не втручатися в процес написання листа, навіть якщо вона допускає помилки. Якщо дитина ще мала і не вміє писати, їй треба допомогти. Наприклад, бажаний подарунок можна намалювати або зробити аплікацію. Нехай малюк сам вкладе лист або картинку в конверт і кине його в поштову скриньку.

Це шанс дитині не просто вимагати від чарівника подарунків, але і вміння знайти гарні й щирі слова привітання Дідусеві Морозу. Він хоч старенький і чарівний, та не залишається байдужим до приязної посмішки, добрих слів, приємних побажань на свою адресу.

За словами начальника відділу експлуатації ДУП «Пошта Придністров’я» Олени Постол, у 2019 році на адресу Діда Мороза надійшло 2 007 листів. Переважна більшість із них була оформлена святково, з новорічними віршиками, малюнками, проханнями не лише отримати подарунок, а й побажаннями миру на землі всім дітям та дорослим, здоров’я та щастя батькам і родичам.

Минулого року у святково прикрашеній залі пошти біля осяяної вогнями ялинки Дід Мороз вручав подарунки малюкам, а вони співали йому пісень, танцювали та розповідали новорічні віршики.

Нині, через карантинні обмеження, подібний захід не відбудеться. Подарунки роздаватимуть у поштових відділеннях за місцем проживання кожного учасника акції.

Що просять автори листів? Найчастіше це солодощі, книги, іграшки та ігри. Діти з багатосімейних та малозабезпечених родин просили й отримували чоботи, куртки, велосипеди, дрова для опалення власної хати.

Новий рік – дивовижне свято, яке робить нас, дорослих і серйозних, знову дітьми. Ми чекаємо і готуємося до цього помахом чарівної палички, а ще загадуємо найпотаємніші бажання. Як у дитинстві. З щирого серця. З вірою в диво. Приєднуйтесь і ви до цієї дійсно чудової новорічної традиції – напишіть лист Діду Морозу.

Уляна   БОНДАРЧУК.

Фото автора.