Крізь творчість і спорт — до здорового способу життя!

У Бендерах підбили підсумки місцевого фотоконкурсу «ЗСЖ через молодь». У творчому змаганні взяли участь сотні жителів міста від 14 до 35 років. Компетентне журі обрало 15 найкращих робіт, а переможці та призери були удостоєні нагород.

Пов’язати творчість і спорт в одній роботі та обов’язково вкласти туди смислове навантаження – це спробували зробити сотні молодих бендерчан. У місті відбувся муніципальний фотоконкурс «ЗСЖ через молодь». Організатори –держадміністрація Бендер –провели творче змагання в рамках Декади молоді та студентів. До участі запрошувалися всі охочі від 14 до 35 років. «Учасників виявилося дуже багато, дехто надсилав відразу кілька робіт. Що стосується віку авторів фото, то тут все розподілилося рівномірно – близько 30 % учасників у кожній віковій категорії», – зазначила автор ідеї проведення конкурсу, головний спеціаліст Управління держадміністрації м. Бендери з громадських зв’язків, молодіжної політики та роботи з громадянами Аліна Бенжос.

Всіх конкурсантів розділили на три вікові групи: від 14 до 15 років; від 16 до 18; від 19 до 35. Фотоконкурс відбувався в онлайн-режимі, а оцінювали творчі роботи справжні експерти своєї справи. «Ми сформували журі з-поміж компетентних представників різних управлінь, головою журі обрали Юрія Раченкова – досвідченого фотографа з багаторічним стажем, співробітника Будинку культури ім. Ткаченка. Також до складу увійшли: вчитель фізкультури Бендерського теоретичного ліцею, заступник начальника місцевого Управління фізичної культури та спорту, спеціаліст Управління з громадських зв’язків і молодіжної політики та роботи з громадянами держадміністрації м. Бендери та кореспондент Бендерського телебачення», – зазначила Аліна Бенжос.

Фотоконкурс проводили в кілька етапів, за підсумком журі визначило 15 найкращих робіт – у кожній віковій категорії по 5 переможців та призерів. «Були дуже талановиті роботи, всі молодці. Іноді складалося враження, що працював професійний спортивний репортер. Найвищі оцінки я ставив тим роботам, які не просто показували людей у момент занять спортом, а й передавали емоції. Після цих знімків у будь-якої людини могло виникнути бажання відірватися від дивана і вийти на спортивний майданчик. Особливо хочеться відзначити роботи Микити Горбуля і Ксенії Чуракової. Обидва знімки відмінно передають прагнення людини до спорту і здоров’я. Крім того, роботи виконані на високому фотографічному рівні – з точки зору цілісності сюжету та композиції», – зазначив в інтерв’ю прес-службі місцевої держадміністрації Юрій Раченков.

Так, у віковій категорії 14–15 років переможцем стала Ксенія Чуракова з роботою під назвою «Ніщо тобі не заважає стати сильним, спритним… і знаменитим». Серед учасників від 16 до 18 років першою стала Ольга Нартя та її фоторобота «Радість перемоги». У найстаршій категорії учасників від 19 до 35 років перемогла Дарина Іванченко – її фотографії «Марафон» журі присудило перше місце.

Усі переможці та призери конкурсу «Молодь через ЗСЖ» були нагороджені дипломами глави держадміністрації м. Бендери, також їм вручили сертифікати на відвідування міського басейну «Дельфін».

Марія   КРАВЕЦЬ.

Фото з вiдкритих джерел.