На кожне запитання є компетентна відповідь

«Гаряча лінія» Міністерства з соціального захисту і праці ПМР продовжує працювати з великим навантаженням: кількість телефонних дзвінків не зменшується. Трапляється й так, що вони не завжди належать до кола повноважень відомства. Проте, жодне запитання не залишається без відповіді. Станом на 1 грудня 2020 року надійшло 897 звернень з усіх куточків республіки.

Громадян Придністров’я цікавлять порядок і строки оплати лікарняних листів у період карантину, механізм оформлення пенсії, порядок отримання коштів за радянськими вкладами та канцтоварів багатодітними сім’ями.

Багато придністровців запитують, як стати на облік у центрі зайнятості в умовах карантинних обмежень. Чимало звернень стосуються надання пільг особам з інвалідністю, забезпечення пільговим харчуванням у дитячих садках і школах, отримання продуктових наборів та протезно-ортопедичних виробів тими, хто їх потребує.

У телефонному режимі співробітники відомства продовжують постійно консультувати й рекомендувати, як діяти та куди звернутися в тому чи іншому випадку.

Окрім дзвінків, на «гарячу лінію» від придністровців надходять електронні звернення і листи на пошту відомства до теперішнього часу. У рубриці «Питання-відповідь» на сайті міністерства на 1 грудня поточного року зареєстровано понад 800 звернень. На кожне з них були дані компетентні відповіді.

Нагадаємо, телефон «гарячої лінії»: 0 (533) 52-102. Дзвінки приймаються по буднях із 08:30 до 17:00. Такий спосіб спілкування фахівців Мінсоцзахисту з громадянами Придністров’я було розпочато у липні 2018 року за дорученням Голови Уряду Олександра Мартинова.

«Гаряча лінія» допоможе одержати консультацію стосовно до пенсійного забезпечення, трудового законодавства, оздоровлення, пільг для пенсіонерів, інвалідів, інвалідів-захисників, багатодітних сімей, допомоги за народженням дитини тощо.

Уляна   БОНДАРЧУК.