Першi сесiї й першi призначення народних обранцiв

Це були традиційні зустрічі нового складу Рад народних депутатів. Вони обирали голів Рад, визначалися зі структурою та функціями профільних комісій і комітетів.

У Тираспольській міськраді головою був обраний Вадим Доні. Він родом із села Незавертайлівки Слободзейського району. За освітою – соціолог. У представницьких органах влади перебуває давно: починав у 2006 році з посади помічника депутата Верховної Ради Михайла Бурли. Потім у різні роки був депутатом Тираспольської міськради, учасником Молодіжного парламенту, а останнім часом – депутатом Верховної Ради VI скликання. Вадим Доні підкреслив значущість тісної співпраці зі своїми виборцями. Він вважає, що тільки постійний контакт з людьми дає можливість з перших вуст дізнаватися про те, що саме їх хвилює, та брати безпосередню участь у вирішенні тих чи інших проблем.

На початку засідання міськради Бендер голова територіальної виборчої комісії (ТВК) міста Бендери Денис Підгорний привітав новообраних депутатів, побажав їм здоров’я та успіхів у майбутній роботі. Рішенням цієї сесії повноваження обраних депутатів були визнані. Головою міської Ради народних депутатів одностайно був обраний Юрій Кара, який працює на цій посаді з 2014 року. Він подякував депутатському корпусу за надану довіру і зазначив, що робота на благо міста, розпочата у 25-му скликанні, буде продовжена і в новому, 26-му.

Перша сесія Ради народних депутатів Кам’янського району та міста Кам’янки нового 26-го скликання у зв’язку з винятковою важливістю події відбулася в залі засідань держадміністрації з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм. Голова ТВК Кам’янського району та м. Кам’янки Тетяна Калуцька оголосила підсумки виборів, що відбулися 29 листопада 2020 року, і вручила новообраним депутатам посвідчення про обрання.

Головою Ради народних депутатів Кам’янського району та міста Кам’янки 26-го скликання одностайно був обраний Олег Кисничан. Він раніше працював директором Кам’янського дорожньо-будівельно-експлуатаційного управління. У його трудовій біографії є й робота вчителем математики, фізики та інформатики у школі села Подойма, а також керівництво селянсько-фермерським господарством, і трудова діяльність на посаді помічника депутата ВР ПМР. Олег Кисничан подякував усім за надану довіру й висловив надію на те, що робота депутатського корпусу нового скликання буде ефективною та плідною.

У роботі першого організаційного засідання Ради народних депутатів Григоріопольського району та міста Григоріополя взяли участь депутат Верховної Ради ПМР VII скликання Олег Леонтьєв, глава держадміністрації району та міста Олег Габужа, член Республіканського Центрвиборчкому Валентина Ільєнкова, заступник прокурора міста та району Тамара Пелін.

У Григоріопольському районі Раду народних депутатів знову очолив Андрій Ковтун. Він народився і виріс у Григоріополі. Трудову діяльність починав у галузі громадського харчування на посаді техніка-технолога, доріс до заступника директора закладу. У його трудовій біографії зазначається керівництво фірмою «АСЛпетрол». З 2010 року він – депутат Ради народних депутатів Григоріопольського району та міста Григоріополя. Останні 3 роки він її очолював.

Звертаючись до своїх колег, Андрій Вікторович подякував їм за надану високу довіру й націлив новий депутатський склад на злагоджену продуктивну роботу на благо кожного жителя міста і району.

Наталя   СИНЯВСЬКА.