Робота Ради повинна бути прозорою й демократичною

На I сесії XXVI скликання Ради народних депутатів Рибницького району та міста Рибниці, що відбулася 11 грудня, порядок денний був великим і містив 8 питань. Перш за все, мандатною комісією були підтверджені депутатські повноваження народних обранців. До складу Ради увійшли 36 депутатів, 4 з яких були висунуті вперше. На посаду голів Рад – глав сільських адміністрацій обрано 22 особи, з-поміж них 8 удостоєні такої честі вперше.

Головою Рибницької міськрайради втретє став Вадим Лозовський. За його кандидатуру проголосувала переважна більшість депутатів. Заступником голови був обраний Олег Вендичанський – депутат від виборчого округу № 38, який раніше обіймав посаду виконавчого директора ТОВ «Авто-Ред».

Вадим Лозовський подякував виборцям за надану довіру і зазначив, що «…робота Ради повинна бути прозорою та демократичною». «За нами стоять виборці, ми повинні зробити все можливе в рамках своєї компетенції, щоб виконати їхні накази», – підкреслив він. Крім того, новий старий голова зазначив, що депутатський корпус повинен входити в єдиний механізм муніципального управління: «Тому що тільки спільними зусиллями можна вирішувати завдання і проблеми».

У ході засідання були утворені постійні депутатські комісії, мандатна комісія з депутатської діяльності й етики та лічильна комісія. Крім того, шляхом голосування було сформовано президію Ради.

У роботі сесії взяли участь глава держадміністрації Віктор Тягай, депутати Верховної Ради Яків Галак, Вадим Кравчук та Валентин Матвейчук. Підбиваючи підсумки заходу, до новообраних депутатів звернувся Віктор Тягай: «Вітаю вас із перемогою на виборах. Цього року вони проводилися в непростих умовах. Однак всупереч цьому, рибничани виконали свій громадянський обов’язок. Рибницький район і м. Рибниця стали другими в республіці за кількістю виборців, які взяли участь у голосуванні. Бажаю вам виправдати довіру й очікування ваших виборців».

Глава держадміністрації висловив упевненість, що під головуванням такого досвідченого керівника, як Вадим Лозовський, Рада народних депутатів продовжить плідну роботу на благо жителів міста і району. Він побажав народним обранцям удачі та успіхів у депутатській діяльності. «Нехай реалізовуються ваші задуми, а гідною оцінкою вашої праці стануть вдячні відгуки рибничан», – цими оптимістичними словами Віктор Тягай завершив сесію.

До речі, ця сесія відбулась у великому залі Палацу культури з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних вимог. Наступні засідання планується проводити дистанційно – в режимі відеоконференцзв’язку.

Павло   ОСТАПЕНКО.

Фото прес-служби держадміністрації м.Рибниці.