Був людиною величезного особистiсного потенцiалу

8 грудня 2020 року пішов з життя активний учасник становлення і зміцнення нашої республіки, почесний громадянин Рибницького району та м. Рибниці, заслужений працівник ПМР Юрій Михайлович Платонов. Довгих 17 років – важких, але значущих – керував він містом і районом: 6 років на посаді першого заступника глави держадміністрації та 11 років як головний перетворювач рибницької землі.

Народився він далеко від Рибниці – в Новгородській області, 16 січня 1948 року. Свою трудову біографію почав матросом у військовій частині, а потім продовжив її слюсарем у паровозному депо міста Лієпаї. У 1967–1969 рр. служив у Ленінградській військово-інженерній академії на посаді командира відділення. Після служби в армії працював слюсарем на Балтійському суднобудівному заводі в Ленінграді. Там закінчив енергетичний технікум, а потім продовжив навчання в Одеському електротехнічному інституті зв’язку. Брав участь у будівництві північної високовольтної станції на Кольському півострові.

У 1974 році Юрій Платонов переїхав до Кишинева і влаштувався працювати інженером виробничої лабораторії Республіканського вузла електрозв’язку і радіофікації. Потім його перевели головним енергетиком до Міністерства зв’язку УРСР. З 1982 року він пов’язав свою долю з Придністров’ям, переїхавши на постійне місце проживання в Рибницю. Працював спочатку на посаді головного інженера Об’єднаного вузла зв’язку, а потім 8 років директором державного підприємства «Телеком».

У 1995 році його запросили до держадміністрації Рибницького району та м. Рибниці на посаду першого заступника. Гідно оцінивши результати праці Юрія Платонова, перший Президент ПМР Ігор Смирнов у 2001 році призначив його першою особою міста і району. Обіймаючи таку високу посаду, він працював так само відповідально і професійно, віддаючи всі свої сили, знання і досвід підвищенню добробуту та якості життя рибничан, а отже – і всіх придністровців.

«Юрій Михайлович умів бачити стрижень проблеми, знайти істину, зробити грамотний аналіз і правильні висновки. Велику лепту вніс у створення умов для стабільної роботи народногосподарського комплексу міста і району, соціального захисту населення, вживав кардинальних заходів для поліпшення ситуації в сільському господарстві району. Багато сил та енергії вкладав у перетворення Рибниці, прагнув зробити місто красивим, затишним і гостинним», – підкреслюють фахівці держадміністрації Рибницького району та м. Рибниці.

Його працьовитість, принциповість і цілеспрямованість відзначені багатьма державними нагородами: орденами Пошани та «Трудова слава», різними медалями, Грамотою та Листом подяки Президента ПМР. За великий внесок у будівництво Михайло-Архангельського собору він був нагороджений орденами Паїсія Величковського II ступеня, преподобного Сергія Радонезького III ступеня, благовірного князя Данила III ступеня. Удостоєний почесного звання «Заслужений працівник ПМР».

Співчуття рідним і близьким Юрія Платонова висловив Глава ПМР Вадим Красносельський. «Юрій Михайлович – людина з величезним особистісним потенціалом. Він володів винятковою працьовитістю і порядністю, а також безмежною відданістю справі. Своєю творчою енергією протягом багатьох років трудової діяльності вніс велику лепту в розвиток сільського господарства району, всіляко сприяв перетворенню міста Рибниці та зведенню Михайло-Архангельського собору», – сказано у співчутті.

Ігор   ШЕВЧЕНКО.

Фото прес-служби держадміністрації м. Рибницi.