Дiяльнiсть ФПП у 2000-2010 рр.

Січень 2000 р. – постанова президії Ради ФПП «Про участь профспілок у виборах народних депутатів міських, районних, сільських, селищних Рад та голів Рад, глав держадміністрацій сіл (селищ)».

Травень 2000 р. – підписання Генеральної Угоди (вперше – тристоронньої) між Урядом ПМР, Радою ФПП та Союзом промисловців, аграріїв і підприємців Придністров’я (СПАПП) на 2000 рік.

Вересень 2000 р. – прийняття постанови президії Ради ФПП «Про участь професійних спілок у виборах депутатів Верховної Ради ПМР».

Січень – березень 2001 р. – проведення з’їздів республіканських галузевих об’єднань профспілок.

Травень 2001 р. – проведення I Пленуму Ради ФПП, прийняття на ньому постанови «Про програму діяльності ФПП на 2001-2002 рр.».

Листопад 2001 р. – проведення ІІ Пленуму Ради ФПП, прийняття постанови «Про нову редакцію Концепції розвитку ФПП».

Лютий 2002 р. – прийняття Заяви президії Ради ФПП до профспілок Росії про стурбованість у зв’язку з утилізацією військової техніки та озброєнь колишньої 14-ї російської армії.

Квітень 2002 р. – підписання Генеральної Угоди між Кабінетом Міністрів ПМР, Радою ФПП і СПАПП на 2002–2003 роки (вперше на 2 роки).

Травень 2003 р. – підписання Угоди про співпрацю між Радою ФПП та Радою Федерації профспілок Одеської області України.

Червень 2003 р. – підписання Угоди про співпрацю між Радою ФПП та Радою Конфедерації профспілок РМ.

Вересень 2003 р. – перший досвід участі представників ФПП у роботі міжнародного круглого столу в Інституті праці Конфедерації профспілок РМ «Роль освіти у розвитку профспілкового руху».

Січень 2004 р. – участь представників ФПП у робочій групі Верховної Ради ПМР з підготовки проекту моделі концепції соціально орієнтованої регульованої ринкової економіки ПМР.

Лютий 2004 р. – запровадження почесного звання «Заслужений працівник профспілок Придністров’я» та знака «За активну роботу в профспілках Придністров’я».

Вересень 2004 р. – пленум Ради ФПП з порядком денним «Про діяльність ФПП в умовах соціально-економічної ситуації, що склалася в ПМР».

Лютий 2005 р. – проведення науково-практичної конференції на тему «Регулювання ринку праці в ПМР в умовах перехідної економіки».

Березень 2005 р. – проведення пленуму Ради ФПП з порядком денним: «Про ситуацію у сфері охорони праці та взаємодію профспілки та органів державної влади щодо зміни ситуації».

Листопад 2005 р. – підписання Урядом ПМР, ФПП і СПАПП Генеральної Угоди на 2005 – 2007 рр.

Січень – березень 2006 року – звітно-виборна кампанія республіканських галузевих і територіальних (міських і районних) об’єднань профспілок ФПП,IV з’їзд ФПП.

Квітень 2006 р. – проведення пленуму Ради ФПП з порядком денним: «Про роботу Ради ФПП з березня 2001 до березня 2006 року, роль і завдання щодо зміцнення єдності профспілкового руху».

Серпень 2006 р. – прийняття постанови президії Ради ФПП «Про активну участь профспілкового активу ПМР в організації та проведенні референдуму про незалежність ПМР 17 вересня 2006 року».

Лютий 2007 р. – прийняття президією Ради ФПП Звернення до Верховної Ради ПМР «Про погіршення соціально-економічного становища придністровців у зв’язку зі зростанням цін».

Квітень 2007 р. – проведення пленуму Ради ФПП «Про інформаційну роботу профспілки на сучасному етапі».

Липень 2007 р. – внесення законодавчої ініціативи до Закону ПМР «Про внесення змін і доповнень до Трудового кодексу ПМР» стосовно до щорічної додаткової оплачуваної відпустки та оплати праці працівникам, зайнятим на важких і шкідливих роботах.

Вересень 2007 р. – прийняття Звернення ФПП на адресу Президента ПМР і Голови Верховної Ради ПМР «Про недопущення зниження життєвого рівня громадян у зв’язку з різким підвищенням цін».

Грудень 2007 р. – ініціатива ФПП про оголошення 2008 р. Роком культури та охорони праці.

Квітень 2008 р. – участь у Республіканській конференції, присвяченій Всесвітньому дню охорони праці.

Жовтень 2008 р. – проведення пленуму Ради ФПП з порядком денним «Про кадрову політику профспілки, роботу з підготовки профспілкового резерву та залучення молоді до профспілкового руху республіки».

Грудень 2008 р. – підписання Урядом, ФПП і СПАПП Генеральної Угоди на 2009-2010 рр.

Березень 2009 року – входження до складу ФПП Республіканського галузевого об’єднання профспілки працівників силових структур Придністров’я.

Вересень-жовтень 2009 р. – підписання Договору про співпрацю між ФПП і федераціями профспілок Республіки Абхазія та Республіки Північна Осетія.

Січень 2010 р. – делегування представників ФПП до складу Громадської палати при Президентові ПМР.

Червень 2010 р. – внесення законодавчої ініціативи ФПП «Про внесення змін і доповнень до Закону ПМР «Про прибутковий податок з фізичних осіб».

Жовтень 2010 р. – прийняття президією Ради ФПП Звернення до Президента і Верховної Ради ПМР у зв’язку з рішенням органів державної влади про перегляд права ФПП на профспілкову власність.

Олександр   ЮШИН.

Фото з вiдкритих джерел.

На фото М. Грачова.