Шлях до успіху текстильного гіганта ПМР

Не буде перебільшенням сказати, що різнобарвні, креативно оздоблені комплекти постільної білизни, дизайн яких допомагає зануритися в атмосферу романтики й ніжності, скатертини, рушнички та серветки до Різдва, Великодня чи Нового року – все це розмаїття текстильного гіганта «Тиротекс» використовується мільйонами людей у багатьох країнах світу та колишнього Радянського Союзу.

«Тиротекс» – одне з найбільших текстильних підприємств у СНД і країнах Східної Європи, засноване 1973 року. На ту пору це було Всесоюзне будівництво, куди приїжджали фахівці з усіх республік колишнього СРСР. Саме для поставок бавовни на Тираспольський ПХБО був побудований порт в місті Іллічівську (нині Чорноморськ).

З появою такого великого підприємства почався і бурхливий розвиток міста Тирасполя: навколо комбінату споруджували житлові будинки, зводили школи, поліклініки, дитячі садки, дозвільні установи. За радянських часів чисельність колективу разом з усіма допоміжними службами та установами сягала до 15 тисяч працівників. Розквіт Тираспольського текстильного підприємства припадає на 80-і роки, коли обсяги виробництва перевищували 10 млн метрів тканини та швейних виробів, а продукція розходилася по всьому СРСР і Східній Європі.

Після розвалу Радянського Союзу підприємство, як і багато інших, опинилося під загрозою зупинки й повного подальшого зникнення. Тодішньому генеральному директору Тираспольського ПХБО Вілору Миколайовичу Ордіну довелося його буквально рятувати. Він зумів зберегти виробництво і трудовий колектив, знайти шляхи виходу з усіх криз і блокад, забезпечити стрімке підвищення якості виробів, збагатити асортимент тканин, що випускалися, зробити ривок у технології та організації виробництва, вивести підприємство на світові ринки, повернути йому колишню славу і зробити опорою економіки Придністров’я.

Нинішній генеральний директор текстильного гіганта Андрій Вікторович Межинський розповів, що у 2005 році прийшов внутрішній інвестор – компанія «Шериф», який вклав 180 млн доларів у здійснення масштабної реструктуризації та технічного переоснащення комбінату. Саме в результаті цих дій підприємство і встояло на ногах. Метою інвестора було створення високотехнологічного виробництва, здатного конкурувати на європейському ринку, завдяки високій якості та вартості продукції.

Так і сталося. Підприємство забезпечене новітнім обладнанням.

Наприклад, у прядильно-ткацькому виробництві, звідки починається виробничий процес на «Тиротексі». Сюди у 250-кілограмових пресованих стосах поступає бавовна, на обладнанні німецької фірми «TRÜTZSCHLER» та китайських агрегатах «FA» відбувається її розпушування, очищення від смітних домішок та змішування.

На підготовчій ділянці виконуються процеси чесання, розпрямлення, паралелізації, складання, витягування і формування чесальної стрічки, яка виготовляється на стрічкових машинах «RITTER» (Швейцарія), оснащених авторегуляторами рівності стрічки.

З неї виготовляється пряжа. Прядіння здійснюється на машинах «AUTOCORO» фірми «SCHLAFHORST» (Німеччина). Пряжа, випущена цими машинами, має фізико-механічні показники, що відповідають найвищим світовим стандартам. Підприємство оснащене машинами німецької фірми «KARL MAYER», ткацькими верстатами «TOYOTA» (Японія), «PICANOL» (Бельгія), «SULZER» (Швейцарія) і «СТБ» (Росія).

Нині на ньому щомісяця виготовляють  4 – 4,5 млн погонних метрів тканини. Це бязь, перкаль, сатин, поплін, фланель, креп, жакардові різновиди. Для цього щодобово переробляється біля 45 тонн бавовни.

Бавовну підприємство закуповує в країнах Центральної Азії, долаючи відстань у понад 5 тисяч кілометрів, поки доставить до Придністров’я. В лабораторії «Тиротексу», яка оснащена найсучаснішим обладнанням, перевіряється якість сировини.

У цьому унікальному текстильному комплексі злагоджено працюють прядильно-ткацьке, оздоблювальне та швейне виробництва. Подібних підприємств нема не лише в СНД, а й у країнах європейського світу.

Сучасний комбінат розвивається постійно. Щоб утриматися на плаву, необхідно розширювати й поновлювати асортимент, створювати інноваційний продукт, якого нема ніде. Для цього інвестор вкладається з року в рік.

Сорок років тому було створено оздоблювальне виробництво. Відтоді технології фарбування та оздоблення тканин змінювалися багато разів. У наш час високий рівень технологічного оснащення досягається з допомогою обладнання відомих фірм-виробників «Benninger», «Kioto», «Stork», «Reggiani», «Zimmer», «Bruckner». Співпраця з провідними європейськими постачальниками барвників і хімії «Вezema», «CHT», «Lamberti», «Tanatex» сприяє дотриманню вимог міжнародних екологічних стандартів. Дві сучасні цифрові машини наносять на полотно чіткі об’ємні малюнки.

На «Тиротексі» успішно діє дизайнерський центр. Його фахівці працюють у строгій відповідності до вимог замовника. Замовлення надходять з понад 30 країн світу. Щомісяця дизайнери розробляють і впроваджують у виробничий процес більше ніж 200 текстильних новинок.

Наприкінці 90-х було запроваджене швейне виробництво. Швейники починали з одного невеличкого цеху. У 2007 році організували новий підрозділ – дільницю автоматизованих швейних ліній. На дільниці встановлене та функціонує найсучасніше автоматизоване устаткування: три лінії з пошиття прямих простирадл, дві – з пошиття наволочок, по одній лінії пошиття підковдр, простирадл з гумкою, медичних полотен та кухонних рушників і скатертин. У 2010 році старі швейні машини замінили 228 нових високошвидкісних та універсальних BROTHER. Відтоді продуктивність праці збільшилася у сім разів. «Тиротекс» крокує шляхом модернізації, постійно підвищуючи вимоги до власного продукту.

Нинішній рік став роком випробування і для цього підприємства. Навесні, коли Оперштабом було введено надзвичайний стан, його колектив працював у три зміни, виконуючи державне замовлення для потреб силових структур і медперсоналу. Крім того, додатково «Тиротекс» пошив і безоплатно передав понад три тисячі масок для лікарів Республіканської клінічної лікарні, співробітників екстрених служб та інших державних відомств. Зі спецтканини виробництва «Тиротекс» на інших швейних підприємствах республіки були виготовлені спецкостюми – хірургічні халати та медичні капюшони для медперсоналу. За самовіддану працю в умовах пандемії підприємство відзначене державною нагородою – медаллю «За порятунок життя».

Гігант легкої промисловості ПМР постійно бере участь у міжнародних конкурсах, пропонуючи споживачам все нові свої розробки. За підсумками минулого 2019 року експертне журі оголосило придністровського експортера переможцем Національної премії. Підприємство завжди тримає високу планку і не планує звертати з цього напрямку в майбутньому.

Аліса   КОХАНОВА.

Фото з вiдкритих джерел.