І знову «Шериф» – чемпіон

Футбольний колектив із Тирасполя у 2017 році двічі став чемпіоном Молдови.

Влітку цього року стартував перехідний турнір, який завершився 26 листопада. Дистанція поточного змагання налічувала всього 18 турів. Усього змагалися 10 команд, кожна з яких зіграла з опонентами з таблиці по два поєдинки (на своєму полі й на арені суперника). Наша команда упевнено грала весь чемпіонат і за один тур до його закінчення достроково виграла чемпіонський титул. У 18 матчах тираспольчани здобули 14 перемог і лише один раз програли, три поєдинки закінчилися з нічийним рахунком.

По закінченні чемпіонату в інтерв’ю журналістам головний тренер команди Роберто Бордін розповів про значення ще однієї перемоги клубу. «У цьому турнірі  ми зіграли дуже добре. І це тепер найголовніше. Хочу подякувати футболістам, які допомогли нам досягти цієї мети. Хочу висловити вдячність усьому технічному складу, який мені допомагав. Звичайно ж, окрема подяка керівництву клубу, президентові, директору і всім працівникам, які нам допомагали. Ми всі разом домоглися цього результату», – сказав італійський фахівець.

По завершенні футбольних змагань 1 грудня в Кишиневі відбулася церемонія вшанування кращих молдовських гравців року. Наша команда знову була визнана найсильнішою в Молдові, а її гравці – захисник В’ячеслав Посмак, нападник Віталій Дамашкан – стали кращими у своїх футбольних амплуа. Кращим легіонером першості Молдови назвали гравця нашого клубу – Зігея Бадібангу.

Слід також зазначити, що придністровський клуб має всі шанси на «золотий дубль», оскільки навесні 2018 року продовжить боротьбу за Кубок Молдови. Влітку наступного року наш  футбольний колектив знову стартуватиме у кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів УЄФА.

Редакція газети «Гомін» вітає наших футболістів з чемпіонством і бажає нових успіхів на футбольних аренах.

Володимир   ДАНИЛОВ.