ФК «Шериф» – відкриття для Європи

Футбольна осінь 2017 року назавжди увійшла в історію тираспольського «Шерифу». Наша команда стала справжнім відкриттям європейських  футбольних клубних змагань.

Важливою складовою успіху команди стала перемога 2 листопада в Москві над російським «Локомотивом» з рахунком 2:1. Матч проходив у рамках 4-го туру групового етапу Ліги Європи. На 26-й хвилині відкрив рахунок нападник залізничників Джефферсон Фарфан, який відправив м’яч у ближній кут. Потім Петру Раку зумів забити м’яч у ворота суперника, але судді гол не зарахували, зафіксувавши гру рукою. У підсумку зрівняти рахунок тираспольчани зуміли на 41-й хвилині. Відзначився Зігей Бадібанга, який забив і в домашній зустрічі проти «Локомотиву».

У другому таймі команду вперед вивів Йосип Брезовець, який забив м’яч у сітку воріт Микити Медведєва на 58-й хвилині. Бадібанга ще двічі міг відзначитися, але врешті рахунок так  і залишився 2:1 на користь тираспольчан. Це перша в історії виїзна перемога придністровців у Лізі Європи.

По закінченні матчу головний тренер тираспольчан Роберто Бордін в інтерв’ю журналістам розповів про значення перемоги для нашої команди: «Ми задоволені, що завоювали дуже важливі очки. Сила нашої команди в тому, що ми граємо до кінця. Пропустивши гол, зуміли швидко відреагувати й у підсумку здобули перемогу. «Локомотив» – команда високого рівня, тут зібрані якісні гравці. Ми билися, атакували – це і дозволило нам виграти».

23 листопада в п’ятому турі групового етапу Ліги Європи «Шериф» обіграв з рахунком 1:0 чеський «Фастав». Рахунок на 11-й хвилині відкрив бразильський півзахисник Жайрем да Сілва. У перебігу поєдинку тираспольчани не реалізували ще кілька моментів, проте рахунок так і не змінився.

Завершальним матчем у груповому турнірі стала гра з данським «Копенгагеном», яку «Шериф» провів 7 грудня в гостях. На жаль, придністровці програли датчанам з рахунком 0:2 і посіли третє місце в групі, набравши  в цьому турнірі з датчанами по 9 очок. До наступного етапу футбольних баталій вийшли команди «Локомотив» і «Копенгаген».

В інтерв’ю журналістам Роберто Бордін подякував своїм футболістам за проведені ігри у Європейському кубковому турнірі.

Андрій   КРАВЧЕНКО.