Улюблені в Господа всечесні отці, боголюбні ченці та черниці, дорогі брати й сестри!

З великої милості Божої ми знову в цьому році маємо можливість святкувати Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. У Різдвяну світлоносну ніч ми урочисто і радісно прославляємо подію, яка відбулася дуже давно за мірками нашого земного життя. Апостол вказує, що Христос народився, коли прийшла повнота часу, тобто коли настав для цього час.

В одну з холодних зимових ночей понад 2 000 років тому вифлеємські пастухи, які стерегли стада, почули від ангела, що з’явився, велику звістку про народження на світ Спасителя, якого чекало все людство: нині народився вам у місті Давидовому Спаситель, який є Христос Господь. Ця найбільша звістка перевернула всю історію людства і направила його по шляху обожнення. Син Божий зійшов з небес і став Сином людським, щоб повернути людям колишнє усиновлення Небесному Отцю і відкрити доступ до життя вічного.

Свято Різдва Христового – це щасливий день духовного тріумфу. Згадуючи про пришестя у світ нашого Спасителя, ми відчуваємо щиру радість і оспівуємо Божественне Немовля та його Пречисту Матір.

Усвідомлення цієї найбільшої події в людській історії пробуджує в нас світлу і життєствердну віру в торжество любові та добра, праведності й благочестя. Вифлеємська зірка веде нас до Христа, а ангельський спів «Слава в вишніх Богу, і на землі мир, у людях благовоління» дарує спокій і умиротворення.

Сьогодні «тріумфують ангели на небесах і радіють люди на землі».

Людині, яка згрішила, любов Божа знову відкриває двері в Небесний Едем, у Царство вічної Слави, за умови, якщо вона матиме тверду віру і любов до Бога й людей, супроводжувану добрими справами. У чому хай допоможе всім нам Христос Бог наш, що втілився заради нашого порятунку!

Прославляючи Бога і Спаса нашого, нині ми схиляємося перед яслами Богонемовляти з вдячністю за все корисне і рятівне, що мали минулого року, за його великі та багаті милості.

Улюблені в Господі брати й сестри! У чудовий день великого і преславного торжества Народження Господа Бога нашого, який сповістив нам благу звістку про спасіння і вічне життя, тепло й сердечно вітаю вас з цією прекрасною подією. Радість вифлеємських пастирів нехай буде завжди й нашою радістю. Славослів’я ангельське нехай наповнює й наші серця, мир Божий нехай супроводжує нас у нашому служінні, направляючи нас усіх до мирного і благоденственого житія.

Нехай осяє нас у Новому році тихий світ Божої благості, щоб, зустрічаючись з нами, близькі й далекі відчували, бачили відблиск слави та святості Господа нашого!

САВА,  Архієпископ  Тираспольський  і  Дубоссарський.