Дiяльнiсть ФПП у 2011-2020 рр.

Січень – березень 2011 року – звітно-виборна кампанія республіканських галузевих і територіальних (міських і районних) об’єднань профспілок ФПП,V з’їзд ФПП.

Квітень 2011 року – проведення пленуму Ради ФПП з порядком денним «Про прийняття Програми діяльності ФПП на 2011 – 2013 рр.».

Грудень 2011 року – прийняття нової редакції Закону ПМР «Про професійні спілки, права та гарантії їхньої діяльності».

Квітень 2012 року – підписання Договору про співпрацю між ФПП і Федерацією профспілок Свердловської області.

Жовтень 2012 року – проведення пленуму Ради ФПП з порядком денним «Про ситуацію у сфері охорони праці та завдання профспілкових органів республіки».

Березень 2013 року – проведення республіканського конкурсу «Краща первинна профспілкова організація».

Березень 2013 року – проведення пленуму Ради ФПП з порядком денним «Роль і завдання профспілкових органів республіки в захисті конституційних прав членів профспілки та контролю за дотриманням трудового законодавства».

Жовтень 2013 року – проведення пленуму Ради ФПП з порядком денним «Про основні напрямки діяльності профспілок у сфері інформаційної політики та розвитку міжнародного співробітництва».

Квітень 2014 року – головою ФПП обирається Євген Кахановський.

Жовтень 2014 року – проведення пленуму Ради ФПП «Про роботу профспілкових органів республіки щодо захисту соціально-економічних прав працівників».

Квітень 2015 року – проведення пленуму Ради ФПП «Про соціально-економічну ситуацію в республіці, що складається у зв’язку з економічною кризою». Головою ФПП обирається Сергій Калінін.

Вересень 2015 року – перший Молодіжний зліт ФПП.

Грудень 2015 року – молодіжний форум ФПП «Разом – ми сила».

Грудень 2015 року – звітно-виборна кампанія територіальних міських (районних) об’єднань профспілок.

Січень – березень 2016 року –звітно-виборна кампанія республіканських галузевих і територіальних (міських і районних) об’єднань профспілок ФПП.

31 березня 2016 року – VI з’їзд ФПП. Керівником організації обирається Василь Караманов.

Червень 2016 року – прийняття Програми діяльності ФПП на 2016 – 2021 рр.

Жовтень 2016 року – проведення пленуму Ради ФПП «Про роботу профспілкових органів республіки у сфері соціального партнерства та завдання на перспективу».

Березень 2017 року – позачерговий пленум Ради ФПП з організаційних питань. Новим головою ФПП обраний Віктор Іванченков.

Травень 2017 року – зустріч профспілкового активу республіки з Президентом ПМР.

Грудень 2017 року – звернення ФПП до Президента, Голови Верховної Ради та до Голови Уряду ПМР про сформовану соціально-економічну обстановку в республіці.

Грудень 2017 року – вступ ФПП до Загальнопридністровського народного форуму.

Грудень 2017 року – зустріч профспілкового активу ПМР з Урядом ПМР.

Березень 2018 року – участь представників ФПП у роботі виборчих комісій з виборів Президента РФ.

Березень 2018 року – реорганізація друкованого органу ФПП «Профсоюзные вести» в газету «Профсоюзы Приднестровья».

Червень 2018 року – зустріч профспілкового активу республіки з Урядом ПМР.

Жовтень 2018 року – участь голови ФПП у роботі Придністровського міжнародного інвестиційного економічного форуму, його доповідь «Діяльність ФПП щодо здійснення контролю над дотриманням трудового законодавства».

Грудень 2018 року – зустріч профспілкового активу ПМР з Урядом ПМР.

Лютий 2019 року – будівництво додаткового корпусу поліклініки Кам’янського санаторію «Дністер» на власні кошти санаторію.

Березень 2019 року – пленум Ради ФПП з порядком денним «Про роботу Ради ФПП за напрямами діяльності з березня 2018-го до березня 2019 року».

Травень 2019 року – проведення V молодіжного зльоту ФПП.

Вересень 2019 року – проведення конкурсу «Профспілковий авангард», присвяченого 29-й річниці заснування ФПП.

Жовтень 2019 року – урочистий пленум, присвячений 29-й річниці ФПП.

Жовтень 2019 року – дружній візит делегації Гірничо-металургійної профспілки РФ – представників первинних профспілкових організацій Челябінської та Свердловської областей на запрошення ФПП ПМР. Обмін досвідом профспілкової роботи з питань захисту трудових прав і професійних інтересів працівників, дії законів про профспілки, їхні права та гарантії діяльності в ПМР і РФ.

Жовтень 2019 року – офіційний візит керівництва ФПП до Московської федерації профспілок. Зміцнення і розвиток співпраці профспілок ПМР і Москви. Зустріч з керівництвом Департаменту міжнародного та міжрегіонального співробітництва МФП. Проходження навчального курсу за програмою додаткової професійної освіти «Ефективний соціальний діалог». Зустріч з головою МФП Михайлом Антонцевим. Участь членів делегації ФПП у роботі Генеральної Ради Федерації незалежних профспілок Росії.

Лютий 2020 року – оголошення 2020 року Роком інформаційної роботи з метою зміцнення і розвитку профспілкової інформаційної політики, посилення мотивації та активності членів профспілки.

Липень 2020 року – нагородження профактиву ФПП державними нагородами до 75-річчя Перемоги.

Серпень 2020 року – нагородження активістів профспілкового руху та працівників апарату ФПП державними нагородами з нагоди 30-річчя ПМР.

18 жовтня 2020 року – 30-річний ювілей Федерації профспілок Придністров’я.

Жовтень 2020 року – нагородження профспілкового активу ПМР державними нагородами до 30-річчя ФПП.

Замість післямови

Перед вами промайнули «етапи великого шляху» придністровських профспілок. До V (апогей руху) і VI (загасання руху) стадій свого розвитку вони ще явно не доросли. Вони ще занадто молоді. Їм тільки тридцять. У них все ще попереду. Тож щасливого подальшого шляху, профспілки Придністров’я!

Павло   ОСТАПЕНКО.