Нагороди лауреатам «Придністровської якості»

Республіканський конкурс «Придністровська якість», традиційним організатором якого виступає Торгово-промислова палата (ТПП) ПМР спільно з Міністерством економічного розвитку, Міністерством сільського господарства і природних ресурсів, державними службами, державними адміністраціями міст і районів, органами з сертифікації, відбувся в нашій республіці у вісімнадцяте. Він тривав упродовж трьох останніх місяців минулого року.

Нагадаємо, що проведення такого масового заходу має на меті пропагування, популяризацію та підтримку вітчизняного виробника, підвищення конкурентоспроможності та просування якісних придністровських товарів як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

На заключному засіданні Організаційного комітету конкурсу, що відбулося 17 грудня, було визначено переможців та прийнято рішення щодо їх нагородження у першому місяці нового, 2021 року.

Усіх лауреатів розділили на 5 категорій: «Продукція виробничо-технічного призначення і будівництво», «Товари легкої промисловості», «Фінансові послуги і торгівля», «Послуги», «Продовольчі товари». Усього в конкурсі взяли участь 55 підприємств у 69 різних номінаціях.

Нагородження в категорії «Продукція виробничо-технічного призначення і будівництво» відбулося 12 січня. Лауреатами першої урочистої церемонії стали 13 підприємств з усього Придністров’я.

Серед них – Молдавський металургійний завод, «Електромаш»,  Бендерський завод електроапаратури (БЗЕ) «Потенціал», «Молдавкабель», Тираспольське навчально-виробниче підприємство «Рассвет», «Газполімерсервіс», «Тирністром», «Тирстроймеханізація», Промислово-виробниче об’єднання БУ-28, «Тирает», «Типар», а також індивідуальний підприємець Станіслав Іванович.

У 18-й раз лауреатом «Придністровської якості» стало ЗАТ «Молдавкабель» у номінації «Кабельна продукція». Товарами високої якості підприємство забезпечує не тільки нашу республіку, але й російський ринок.

«Електромаш» бере участь у конкурсі вже більше десяти років. Це допомагає підприємству в розвитку та впровадженні нових технологій.

«Придністровська якість» допомагає не тільки постійним учасникам конкурсу. БЗЕ «Потенціал» – молоде виробництво, йому всього півтора роки. За цей час завод уже встиг пройти випробування «мідними трубами». Саме його ультрафіолетовий бактерицидний опромінювач-рециркулятор «Светочъ» стоїть на сторожі здоров’я багатьох придністровців. Цей прилад можна побачити практично в кожному приміщенні. «Пандемія підштовхнула нас до того, щоб розпочати виробництво рециркуляторів. На сьогоднішній день нами вже виготовлено та реалізовано понад дві тисячі цих приладів», –розповів директор заводу Петро Гужев. Він зазначив, що нагорода «Придністровська якість – 2020» належить кожному його співробітникові.

«Наш конкурс щорічно тримає планку за кількістю учасників. Поточний також не став винятком. Попри пандемію COVID-19 кількість підприємств-конкурсантів тільки збільшилася, – зазначив президент Торгово-промислової палати Придністров’я Юрій Ганін. – У ньому взяли участь, в першу чергу, ті виробники, що бачать перспективи свого розвитку, мають ресурси для того, щоб розвиватися, рухатися вперед, незважаючи на обмеження, які траплялися в минулому році. Тільки підприємства, які дбають про якість виробництва, про своїх працівників, звичайно, мають перспективи», – додав президент ТПП.

Також він підбив підсумки минулого року і наголосив на важливості внеску кожного підприємства у становлення республіканської економіки.

Уляна   БОНДАРЧУК.

Фото з доступних джерел.