Нагороди – героям

Союзу захисників Придністров’я Дубоссарського району та міста Дубоссари 16 січня виповнилося 26 років від дня заснування. За дорученням Президента ПМР Вадима Красносельського глава Дубоссарської держадміністрації Руслан Чабан вручив членам патріотичної організації державні нагороди.

Союз захисників Дубоссарського району – одна з найбільш масових громадських організацій, на кінець 2020 року вона об’єднувала 1 100 осіб.

Захиснику ПМР Анатолію Бєлінському, який представляє первинний осередок села Дзержинське Дубоссарського Союзу захисників, відзначення 26-ї річниці заснування організації запам’ятається врученням Ордена Пошани. Співробітницю Дубоссарської філії ДК «Дністеренерго» Надію Кравченко вшанували орденом «Трудова слава».

Вручаючи нагороду Анатолію Борисовичу, Руслан Чабан привітав його з високою державною відзнакою та подякував за мужність, проявлену під час захисту Придністров’я, за зусилля, яких він докладає у справі виховання молодого покоління. Заступник глави з соціальних питань Наталія Кравець також привітала захисника і висловила подяку за внесок у патріотичне виховання дітей та молоді.

Керівник Союзу захисників Придністров’я Дубоссарського району та міста Дубоссари Юрій Шакуро розповів, що Анатолій Бєлінський багато часу приділяє роботі з дітьми з молодіжного руху «Дубоссарський патріот», організовує різноманітні змагання і всіляко сприяє активності молоді. Сам Анатолій Борисович зазначив: «На прохання батьків я організував для підлітків та юнаків, які проживають у Дзержинському, секції боксу, боротьби та дзюдо. Спільно з Зінаїдою Кравцовою (директором місцевої школи) та Світланою Скрикуляк (колишнім викладачем школи, нині начальником Дубоссарського управління культури) ми організували шкільний музей. Наші хлопці з молодіжного руху брали в цьому безпосередню участь, збирали, хто що міг: фотографії, документи, нагороди та речі, що можуть бути експонатами. Я розповідаю їм про історію створення та оборону нашої молодої республіки. Відвідую з юнармійцями могили захисників Придністров’я. Також закликаю їх вивчати історію Великої Вітчизняної війни, зберігати пам’ять про героїв. У свято Перемоги ми завжди йдемо до танка на Курган Слави».

Надія Кравченко одержала свою заслужену нагороду у стінах рідного підприємства «Дністеренерго», де працює вже понад 30 років. Вона також є активним учасником захисту Придністров’я: у далекому 1992-му готувала і доставляла їжу на бойові позиції. Тоді відстоювати молоду республіку зі зброєю в руках пішли 75 працівників підприємства, що тоді називалося «Східні електромережі».

З річницею утворення першої та найбільш численної патріотичної організації в республіці захисників привітали: глава держадміністрації, керівник Союзу Юрій Шакуро і керівник первинного осередку Володимир Сиротенко. Вони побажали всім міцного здоров’я, добробуту родинам і процвітання підприємству.

Дмитро   АКIНIН.

Фото з доступних джерел.