Для тих, хто опинився у скрутній ситуації

Після низки новорічних свят за різними стилями й традиціями зима схаменулася та порадувала нас снігом. Перед Водохрещем нагрянули й традиційні хрещенські морози.

У зв’язку з різким пониженням температури повітря виникла необхідність у розгортанні пунктів обігріву, де люди можуть сховатися від холоду й одержати необхідну допомогу. У Придністров’ї на 135 таких об’єктах зможуть розміститися понад 1 200 осіб. Адреси пунктів обігріву і тимчасового розміщення громадян указані на сайті Міністерства внутрішніх справ ПМР: www.mvdpmr.org.

У найпівнічнішому – Кам’янському районі, як повідомив начальник місцевого відділення з надзвичайних ситуацій Денис Ротар, функціонують 15 подібних об’єктів. Переважна більшість – це пункти обігріву. Вони створені на базі 12 сільських адміністрацій і працюють щодня з 8.00 до 17.00.

У місті організовано 3 пункти тимчасового розміщення на 28 ліжок. Вони працюють у цілодобовому режимі й призначені для людей, що в зимовий період потрапили у важку ситуацію. Ті, хто проїжджає транзитом по території району, в разі несприятливих погодних умов чи інших НС, зможуть розміститися в Кам’янському санаторії «Дністер» (вул. Леніна, 53). Особи без певного місця проживання і ті, хто опинився у скрутній життєвій ситуації, знайдуть притулок у готелі для спортсменів за адресою: вул. Кірова, 59а. Осіб, які потребують медичної допомоги, приймуть у Центральній районній лікарні (вул. Кірова, 300).

«У пунктах тимчасового розміщення можна буде не тільки зігрітися та перечекати морози, а й випити гарячого чаю, перекусити. Людям, що потребують медичної допомоги, призначать необхідне лікування та забезпечать повноцінним харчуванням. Кожен, хто опинився в скрутному становищі, може подзвонити в єдину службу порятунку за номером 101. Під час виникнення надзвичайних ситуацій також звертайтеся за телефонами 102 або 103, – наголосив Д. Ротар. – Під час несприятливих погодних умов закликаємо всіх бути більш уважними до тих, хто з вами поруч. Якщо ви помітили людину, яка залишилася на вулиці в морози чи не може самостійно пересуватися, повідомте про її місцезнаходження за вищевказаними номерами. Давайте разом поклопочемося про те, щоб ніхто не залишився без допомоги у важкий час», – закликав мій співрозмовник.

Тетяна   ГРИЦЮК.