Дайджест придністровського спорту

Оновлення чемпіонату у футболістів і плавців, підготовка до офіційних стартів, а також навчально-підготовчі збори спортсменів за кордоном. Про все – коротко у спеціальному дайджесті.

Великий футбол

До своїх перших тренувань приступив тираспольський футбольний клуб «Шериф». Цього року команда не буде проводити спортивні збори за кордоном у зв’язку з непростою ситуацією з коронавірусом. На першому етапі тренування будуть втягувальними. Попереду заплановано контрольні спаринги, які відбудуться на домашній арені. Після зимової перерви столичний клуб покинули 7 футболістів: Алек Мудіму, Фейт Обілор, Усман Н’Діайе, Вільям Парра Сіністерра, Бенедик Міоч, Андрій Лукич і голкіпер Звонімір Микулич. Разом з тим ФК «Шериф» представив новий тренерський штаб команди. У новому сезоні очолюватиме жовто-чорних український фахівець Юрій Вернидуб. А допомагатимуть йому фахівці, знайомі Вернидубу з роботи в білоруському клубі «Шахтар» м. Солігорськ. Це 48-річний Дмитро Кара-Мустафа, тренер з фізичної підготовки Ігор Фокін, аналітик Валерій Михайленко і тренер воротарів Олександр Ногін. Тираспольчанин Сергій Пащенко також працюватиме у клубі з голкіперами, а Валерій Михайлов, який виконував обов’язки головного тренера, залишиться помічником. Перша гра у ФК «Шериф» відбудеться 20 лютого на домашній арені, суперник – ФК «Святий Георгій».

Плавання.

Перші старти

Плавці провели офіційний старт в умовах карантину. У столичній СДЮШОР плавання відбувся турнір пам’яті заслуженого тренера Леоніда Швець-Коваленка. Поміж учасників як юні плавці, так і ветерани спорту. А ось формат естафети був у новинку, так, дистанція символічна – 2 021 м.

Завдання кожного – проплисти якомога швидше і передати естафету безконтактним способом. «Плавці змагаються через доріжку, щоб дотримуватися санітарного принципу, і у нас немає традиційного нагородження, спортсмен провів змагання і пішов», – підкреслила директор СДЮШОР плавання м. Тирасполь Олена Зайцева. Вже в лютому у плавців запланований перший офіційний старт сезону – зимовий чемпіонат Молдавії.

Збори боксерів

Тим часом придністровські боксери Владислав Гудзь та Андрій Кір’яков перебувають на міжнародних навчально-підготовчих зборах у Вірменії. Спортсмени СК «Витязь» тренуються, щоб навесні повернутися на міжнародний ринг. У березні бійці виступлять на чемпіонаті Європи U-22. А у квітні придністровці виступлять на молодіжному чемпіонаті світу в Польщі. Міжнародний збір відбувається на Олімпійській базі в Цихадзорі. «Ми розташувалися на олімпійській базі в горах, зустріли нас чудово, харчування, проживання, тренувальний процес – все на вищому рівні. Тренуємося тричі на день зі збірними командами України та Вірменії. Цей збір є одним з етапів підготовки до молодіжного чемпіонату світу, який відбудеться у квітні в Польщі. Тренуємося старанно і готові показати позитивні результати», – зазначив боксер клубу «Витязь» Владислав Гудзь.

Тираспольські боксери в Цихадзорі тренуватимуться до 29 січня.

Леся   ПОТОЦЬКА.

Фото з доступних джерел.