Новини Уряду

У нашій республіці створено новий орган виконавчої влади – Міністерство цифрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій. Це відбулося шляхом злиття двох державних служб: зв’язку та засобів масової інформації. Нова структура, в першу чергу, має забезпечити розпочаті перетворення: переведення функціоналу держави в електронне поле. Міністром призначили Сергія Бабенка.

Віце-прем’єр Станіслав Касап, вітаючи новопризначеного міністра, зазначив, що в Уряді перед призначенням Сергія Борисовича провели консультації, вивчили його біографію. Керівництво впевнене в тому, що за рівнем своїх знань, кваліфікації, професіоналізму він вартий цієї посади. Заступником керівника нового відомства став Володимир Бєляєв, який раніше очолював Держслужбу зв’язку.

Надаємо коротку біографічну довідку очільника міністерства.

Біографічна довідка

Міністр цифрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій Сергій Борисович Бабенко народився 10 червня 1975 року в м. Тирасполі, МРСР.

Має вищу освіту: закінчив Придністровський державний університет ім. Т. Г. Шевченка за фахом «Автоматизовані системи обробки інформації та управління».

З вересня 2001 року проходив службу в митних органах. Розпочав трудову діяльність на посаді інспектора програмної підтримки Інформаційно-аналітичного відділу Державного митного комітету (ДМК). У 2012 році був призначений начальником Відділу технічної підтримки, 2013-го очолив Управління інформаційних технологій. У 2016 році перебував на посаді керівника Бендерської митниці, потім очолив Управління інформаційних технологій ДМК ПМР.

Нагороджений орденом «Трудова слава», державними та відомчими медалями. Має нагрудний знак «За розвиток митної служби Придністровської Молдавської Республіки». Спеціаліст майстер класу – наставник.

Указом Президента ПМР від 20 листопада 2020 року № 434 був призначений на посаду заступника голови Державного митного комітету ПМР з митної діяльності.

Одружений, виховує двох дочок.

Фото: http://gov-pmr.org/