Кращій транспортній організації Бендер – 45 років

Одне з найбільших муніципальних підприємств Бендер «Автомотосервіс і торгівля» відзначає ювілей. Iсторія організації почалася в 1976 році зі створення невеликої станції технічного обслуговування, яка надавала послуги тільки з ремонту машин. Ювілейну дату відзначили по-особливому – в рамках санітарних вимог.

Колись невелика СТО легкових автомобілів на 25 місць – сьогодні найбільше муніципальне підприємство Бендер. «Автомотосервіс і торгівля» надає цілий спектр послуг – це діагностика і ремонт машин, техобслуговування, підготовка водіїв усіх категорій, організація автостоянок, перевезення вантажів, доставка харчування в дитячі садки та школи, а головне – з 2008 року організація перевозить пасажирів маршрутними таксі та автобусами. Підприємство обслуговує 19 міських регулярних маршрутів і 3 пільгових. З центру міста можна дістатися в будь-який мікрорайон Бендер, в тому числі до «Північного», а також до прилеглих сіл – Гиски, Протягайлівки та Варниці. Надає підприємство послуги й міським управлінням культури та спорту.

Фахівці транспортної організації підрахували: за рік перевезли 5 мільйонів чоловік. Кожного дня на лінію виходять 100 одиниць транспортних засобів.

«За весь час функціонування підприємства основними видами його діяльності були ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів. У цій галузі ми є одним з-поміж лідерів на ринку Придністров’я. Це пов’язано, у першу чергу, з тим, що ми надаємо весь спектр послуг з ремонту та обслуговування автомобілів. Будь-який клієнт, що звертається до нас, будь то фізична особа чи юридична, в одному місці може одержати, фактично, всі види послуг. Ось це, напевно, головна наша перевага і плюс – різноплановість та високий клас, майстерність наших фахівців», – розповів директор МУП «Автомотосервіс і торгівля» Олександр Лі.

Особливе місце в діяльності підприємства займає і робота автошколи. Курси з підготовки водіїв відкрили п’ять років тому. За цей час навчання пройшли понад 3 тисячі осіб. На сьогодні, в час пандемії, подібні курси мають популярність і попит. І що цікаво, здебільшого – серед дівчат. У групі з 30 людей два десятки становлять представниці прекрасної статі. «Керування автотранспортом відіграє важливу роль, це дуже зручно, тим більше в умовах пандемії, коли ти захищений у своєму власному засобі пересування. Потік учнів значно збільшився», –зазначила фахівець з документації автошколи МУП «Автомотосервіс і торгівля» Віоріка Студинська.

З кожним роком підприємство розвивається, оновлюється автопарк і обладнання. Однак головною цінністю організації залишаються працівники –висококласні спеціалісти. Сьогодні тут трудяться 300 чоловік.

На честь 45-річчя підприємства кращих фахівців і співробітників відзначили високими нагородами. Зокрема, Георгій Кондря був удостоєний ордена «Трудова слава». Георгій Семенович трудиться водієм на «Автомотосервісі» з 1978 року. «Я працюю на пасажирському транспорті вже 43 роки, робота дуже подобається, хоча часом буває нелегко з пасажирами. Але я люблю свою роботу. Ще два роки і я святкуватиму ювілей у професії, думаю, ще попрацюю», – зазначив чоловік.

Багатьох заохотили також державними нагородами, грамотами та листами подяки. Спеціальним подарунком з нагоди 45-річчя організації стали музичні номери від артистів міського Управління культури.

Відзначимо, що МУП «Автомотосервіс і торгівля» двічі виборювало перемогу в Республіканському конкурсі в номінації «Краща міська транспортна організація» – у 2017-му і 2018 роках.

Марія   КРАВЕЦЬ.

Фото: https://mvdpmr.org/