Французи зацікавилися Придністров’ям

13 грудня голова ВР ПМР Олександр Щерба дав інтерв’ю журналістам телеканалу «France 24». Французьких журналістів цікавило його ставлення до радянської та придністровської символіки, партійна система республіки, які партії представлені у законодавчому органі.

«Які завдання не ставили б перед собою політичні партії, їх об’єднує одне – воля придністровського народу, висловлена в ході референдуму 2006 року. За незалежність і подальше входження до складу Росії проголосували понад 97% тих, хто взяв участь у голосуванні. Рішення народу зведено в ранг державної політики», – підкреслив Олександр Щерба.

У ході бесіди спікер розповів про історію краю, передумови утворення республіки, збройний конфлікт, який забрав сотні життів, будівництво державних інститутів. Відповідаючи на запитання про те, яким йому бачиться вирішення конфлікту між Молдовою та Придністров’ям, спікер сказав: «Урегулювання можливе лише мирним шляхом, з урахуванням волі придністровців».

У планах французьких журналістів – відвідування підприємств легкої промисловості, спілкування з придністровцями. Зібрані матеріали ляжуть в основу великого репортажу, який розповість жителям Франції та всього світу про те, як живе наша республіка, яка в цьому році відзначила своє 27-річчя.

Олена   РАТУШНА.